2008-10-25 10:54:52• hírek • Csenteri Judit

Kisebb fizetések és nagyobb munkanélküliség

A humán erőforrásbeli szakértők véleménye szerint a gazdasági csökkenés közvetlen kihatással lesz a fizetésekre, valamint a munkahelyek számára.

A szakértők a problémát úgy magyarázzák, miszerint a válság ezen velejárói a tényleges gazdasággal való kapcsolata miatt jönnek létre.

A pénzügyi válság kihatásai továbbra is megérződnek úgy a fogyasztókon, mint a befektetőkön, azonban a helyzet még egy ideig biztosan nem fog változni. Az optimistábbak ez év végéről beszélnek, a valamivel borúlátóbbak azonban 2009 közepére várják a válság kihatásaitól való „megszabadulást".

A nemzetközi pénzügyi szektor problémái által érintett hazai gazdasági szektorokban, az emberi erőforrás terén várhatóan csökkeni fog a hosszabb periódusra felvett alkalmazottak száma, s megnő a csak ideiglenesen alkalmazottak száma. Történik mindez azért, mert ahhoz, hogy egy vállalat túléljen egy pénzügyi válságot tevékenységét maximális hatékonysággal kell végezze, ennek következtében azonban egyértelműen csökkennek a munkaerővel járó költségek. Egyes elemzők azt mondják erre, hogy a válság legalább megtanít megtakarítani.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: