2015-01-28 09:32:28• hírek • Blikk.hu

Háborút indítottak a magyar sztárok a bankok ellen

Bíróságon zúdítanak össztüzet a bankokra a sztárok. Nemcsak a közemberek nyögik a devizahiteles tartozásukat, a hírességek is éppolyan kiszolgáltatott helyzetbe kerültek.

A sztárokat képviselő ügyvédnő, dr. Bihari Krisztina úgy véli, a jogalkotók minden kaput bezártak.

- Az adósokat nem terhelheti az árfolyamkockázat, hiszen annak veszélyeire nem hívták fel a figyelmüket - fejtette ki a jogásznő, s hozzátette: csak a peres út maradt, amelyek elsődlegesen a kölcsön- és lízingszerződések teljes semmisségének, illetve részleges semmisségének megállapítására irányulnak.

- Az érvénytelen szerződés alapján az ítélet meghozatalának időpontjában kell elszámolni a felek között. A Kúria júniusi jogegységi döntésében lehetővé tette, hogy perek induljanak a teljes árfolyam-különbözet visszafizetése iránt. Ez azt jelenti, hogy az ügyfeleknek csak a szerződés megkötésekori árfolyamon kell a tartozást visszafizetni, illetve egyáltalán nem kell árfolyam-különbözetet fizetni, mert nem kapták meg a szerződés aláírásakor azt a tájékoztatást, hogy az árfolyamkockázat korlátlan mértékben emelkedhet, és azt kizárólag az adósnak kell vi­selni.

Egymillióra adna vissza hatot

Heinz Gábor Biga egy autóhitellel szenved, amelynek részleteit egy ideje már nem is tudja fizetni.

- Ez egy országos probléma, amely véleményem szerint törvénytelen. Én egymillió forintos devizahitelt vettem fel az autómra, s már régen kifizettem a dupláját, amikor a bank közölte, hogy az utolsó időszakban a részleteim 100-200, sőt 300 ezer forintig emelkednek. Ez volt az a pillanat, amikor ügyvédhez fordultam, s bepereltem a pénzintézetet - mondta el a zenész, akit a Megasztárban, A Dalban és a Sztárban sztárban is láthattunk.

Segít a lány

Az X-Faktor felfedezettjének, Kováts Verának családja is a bírósághoz fordult. A fiatal énekesnő szülei 60 éves koruk után veszítették el állásukat, és 12 millió forintos devizahitelükből hiába fizettek ki 6 milliót, adósságuk 24 millió forintra nőtt.

- Meg kellett volna állítania a kormánynak a bankok ámokfutását. Volt, hogy Vera teljes fellépti díját nekünk adta, hogy törleszteni tudjunk - mondta el Kováts Zsolt, az énekesnő édesapja, aki hozzátette: egy ideje már így sem tudják fizetni a több százezer forintos törlesztőrészletet.

Olvassa tovább a Blikk.hu-n, kattintson!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: