2014-05-30 10:19:52• hírek • Kocsis Zoltán

A városnapok kedvéért születni kell a Szamos jobb partjára!

Péntek délután 18.00 órakor a hivatalos megnyitóval kezdetét veszi a XVIII. Szatmárnémeti Városnapok. A háromnapos eseménysorozat miatt az előttünk álló hétvégén alaposan feje tetejére áll a megyeközpont közúti forgalma - minderről azonban a polgármesteri hivatal meglehetősen felületesen tájékoztatta a közvéleményt.

Noha Dorel Coica polgármester kedden összehívott egy sajtótájékoztatót ezzel a céllal, akkor azonban kiderült: ők maguk sem tudják pontosan, mely utcák hol lesznek lezárva. A beígért közlemény pedig azóta sem érkezett meg. Igaz, a polgármesteri hivatal honlapjára csütörtökön felkerült egy kommüniké, ám gyaníthatóan viszonylag kevés autós olvassa azt az internetes felületet. Arról nem is beszélve, hogy igazán készíthettek volna egy térképet is arról, hol lehet és hol nem lehet majd közlekedni.

Aki péntek reggel a Szamos bal partjáról a Decebal hídon volt kénytelen átjönni a jobb partra, meglepetéssel, majd bosszúsan állapíthatta meg: a következő három napon gyakorlatilag születni kell erre az oldalra. A Transilvania sugárút ugyan egyelőre (?) szabad, ám a Várdomb utca már le van zárva. Aki mégis arra keveredett - és rengetegen voltak - azoknak a következő ötletük az Árpád (Vasile Lucaciu) utca lehetett, ha például a Kispiac környékére akartak eljutni. Csakhogy az Árpád utca is le van zárva a múzeum környékén. Mint ahogy a Papnövelde (Eugen Lovinescu) utca és a Sugárút is. Marad tehát a Hunyadi (Corvinilor) utca - oda viszont előbb ki kell jutni az egyre idegesebb sofőrök között. Persze a Hunyadi utcáról sem lehet a Sugárútra fordulni, így hát marad a régi jelszó: csak előre!

Íme a polgármesteri hivatal közleményében feltüntetett útlezárási pontok közel sem teljes listája:
- a Kazinczy (Stefan cel Mare) utca a Kölcsey (Iuliu Maniu) utca kereszteződésénél
- a Horea utca a Rákóczi (Mihai Viteazul) utca kereszteződésénél
- a Sugárút az Árpád utcai kereszteződésénél
- Széchenyi (December 1) utca az Iskola köz (Gh. Lazar) utcai kereszteződésénél
- az Eötvös (Alexandru Ioan Cuza) és a Pázmány Péter (Eminescu) utca kereszteződésénél

Íme a hiánypótló térkép - pirossal tüntettük fel az útlezárási pontokat:

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: