2017-03-15 23:04:20• hírek • Szatmar.ro

Ünnep a lelkekben Szamoskrassón

Ünnepi műsorral egybekötött istentisztelettel emlékeztek meg Szamoskrassón is az 1848-1849-es forradalom kitörésének évfordulójáról.

A templomban összegyűlt ünneplőknek Bogya Kis Mária szolgáltatta az igét, majd a Bem József Általános Iskola VI. osztályos tanulói mutattak be egy rövid ünnepi műsort, Man Gabriella és Kallós Etelka tanárnők felkészítésében. A műsorban felelevenítették a 169 évvel ezelőtti forradalmi eseményeket és megidézték annak a napnak a hangulatát. A gyerekek kellő tisztelettel adóztak őseink emlékének, lelkesedéssel szavaltak és énekeltek és megelevenedett Petőfi Sándor is, akinek naplójából részleteket idéztek.

"Csak annak a nemzetnek van jövője, amely ismeri és tiszteli múltját. Történelmi nagyjaink ugyanakkor igazi példaként szolgálhatnak mindennapjaink számára", üdvözölte a gyerekek igyekezetét Kallós Zoltán, a Bem József Általános Iskola igazgatója.

Az ünnepi eseményeket koszorúzás zárta az I. és II. világháborúban elesett hősök emléktáblájánal, valamint  Bem József szobránál.

A megemlékezés Kolcs községben Kiskolcson zárult, ahol este 19.00 órától ünnepi istentisztelettel  tisztelegtek a hősök emléke előtt, majd megkoszorúzták a település kopjafáját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: