2017-03-16 10:52:32• hírek • Kocsis Zoltán

A történelem sem a gyáváknak, sem a gyengéknek nem bocsájt meg

„A történelem sem a gyáváknak, sem a gyengéknek nem bocsájt meg”, fogalmazott szerdán Sárközújlakon Magyar Lóránd parlamenti képviselő. „A magyar nemzetre – s benne ránk férfiakra és nőkre – senki sem mondhatja, hogy gyengék és gyávák lennénk. Ezer éve bizonyítjuk ennek ellenkezőjét”, tette hozzá a március 15-i ünnepségen.

„Március 15-én mindig feléled bennünk az egység, az összetartás, a közösség iránti vágy, s ha ez elég erős, akkor mindenre képesek vagyunk, a mustármagnyi hitünkkel hegyeket tudunk megmozgatni. Erősek leszünk és bátrak, mert tudjuk, hogy a történelem sem a gyáváknak, sem a gyengéknek nem bocsájt meg”, emlékezett az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire Magyar.

Sárközújlakon 13.00 órakor kezdődött az ünnepség a Petőfi Sándorról elnevezett általános iskola udvarán, ahol szobor őrzi a lánglelkű költő és szabadsághős emlékét. Az elemi iskolások tánccal, énekkel tették színessé az eseményt, míg köszöntő beszédet mondott Piricsi Artúr polgármester, Szabó Ignác alpolgármester (ő Seer Gyula helyi RMDSZ-elnök gondolatait tolmácsolta, aki megyei tanácsülésen vett részt) valamint Magyar Lóránd. „2017-ben másként kell harcolnunk, de meg kell tennünk. Nekem is és önöknek is. Magunkért és a közösségeinkért. A magyarságunkért!”, figyelmeztetett a képviselő.

Az ünnepség aztán a lakodalmas teremben folytatódott, ahol az általános iskolások mutattak be egy színdarabot és énekelt a tanintézmény kórusa is.

A mondás úgy tartja, teli hassal nem lehet forradalmat csinálni, az viszont biztos, hogy üres hassal nem lehet ünnepelni, így záró akkordként a résztvevőket finom bográccsal vendégelték meg.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: