2007-08-20 23:44:53• hírek • Szatmar.ro

A "@" nevet kapja egy kínai újszülött

kukucEgy kínai házaspár különleges módját választotta annak, hogy kifejezésre juttassa szeretetét.

Egy kínai házaspár igencsak különleges módját választotta annak, hogy kifejezésre juttassa szeretetét: fiúgyermeküknek a „@” nevet szeretnék adni, annak ellenére, hogy szülőhazájukban tiltott az idegen, valamint a kisebb kínai nyelvjárásokhoz tartozó ábécé karaktereinek alkalmazása. A szülők elmondása szerint azért esett a választásuk a nemzetközileg email cím szimbólumként ismert karakterre, mert így szeretnék kimutatni utóduk iránti érzelmüket, és szó sincs médiafogásról. Ha ugyanis azt mondjuk angolul egy mandarinnak, hogy „at”, az úgy hangzik számára, mintha azt mondanánk a saját nyelvén, hogy „ai ta”, azaz „szeretni őt”.

Annak ellenére, hogy az angol nyelvhasználat, valamint a nyugati életstílus az utóbbi időben egyre inkább divatosabb az ország gyarapodó középosztályában, a kínai State Language Commission hivatalnokai nem árulták el, hogy engedélyezik-e a névhasználatot, vagy sem.

Ha a csecsemő megtarthatja különleges és rövid, ám annál kifejezőbb nevét, a későbbiekben számos problémával kell majd számolnia. Amint odáig jut, hogy saját email címét létrehozza, korlátokba ütközik, hiszen a legtöbb szolgáltató nem engedélyezi a speciális szimbólumok használatát a felhasználói név megadásakor.

 

Terminal

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: