2015-11-07 14:25:04• hírek • Kocsis Zoltán

A korábbi listavezető otthonában is pontot szerzett az Olimpia

Az előző forduló előtt még a tabella élén álló Nagybánya otthonából hozott el egy pontot a második osztály 12. fordulójában az Olimpia. A szombat délelőtti meccsen a szatmáriak gyorsan vezetést szereztek, a korai gól pedig végül egy pontot ért.

A regionális rivális elleni összecsapást fokozott érdeklődéssel várták a szurkolók, akik szervezett buszozással utaztak el a máramarosi megyeközpontba. Elvárásaikat villámgyorsan góllal elégítette ki az Olimpia, amikor a 2. percben Sorin Muntean használta ki Octavian Ormenisan kapus és Razvan Lupu kollektív hibáját.

Ekkor még kevesen tudhatták - legfeljebb a hazai szurkolók remélhették -, hogy a vendégek előnye nem tart sokáig. Öt perccel később Claudiu Baican még védeni tudta Paul Pacurar nyolc méterről leadott lövését, a 16. minutumban azonban Pacurar beadására Silviu Balaure érkezett remekül és ki is egyenlített. Ugyanaz a Balaure, aki szeptember elején góljával kiejtette az Olimpiát a Román Kupából...

A viharos kezdés gólzáport ígért - a csapatok azonban elzárták a gólcsapot. A 31. percben még Sergiu Oltean lecsúszott beadása csattant az Olimpia kapufáján, előtte pedig Ionut Tatarut le kellett cserélni, helyére Florin Muresan állt be - ezek voltak az első félidő további említésre méltó eseményei.

A szünetben Csík Tibor vezetőedző második cserelehetőségét is kihasználta, Adrian Salageanu helyére Romario Rus állt be. A második játékrészben Rares Takács állt a legközelebb a gólszerzéshez, ám 9 méterről leadott lövését Ormenisan védeni tudta, megakadályozva, hogy az Olimpia ismét vezetést szerezzen.

Az előző fordulóig a táblázat élén álló Nagybánya otthonából tehát elhozott egy pontot az Olimpia, amely 16 pontjával maradt a 8. helyen, míg a házigazdák 22 egységgel továbbra is harmadikak.

Az Olimpia játékosaira nem vár hosszú pihenő, mivel szerdán hétközi fordulóban a Karánsebes csapatát fogadja 14.00 órától.

12. forduló:
Nagybánya - Olimpia 1-1
gólok: Balaure (16.) illetve Muntean (2.)
Az Olimpia felállása: Baican - Ciul, Tataru (24. Fl. Muresan), Heil, Iuhas, Takács, Chivari, D. Muntean, Villand, Salageanu (46. Rus), Al. Bostina (68. Faur)

További eredmények:
Brassó - Ramnicu Valcea 3-2
gólok: Putanu (16.), Stoica (38., öngól), Ene (47.) illetve Vasile (13.), Neagoe (68.)
Karánsebes - Mioveni 0-3
gólok: Nila (19., 49.), Stoica (76.)
Resicabánya - Kolozsvári U 0-1
gól: Cordos (68.)
Targoviste - Tatrang 1-0
gól: Popa (53.)
UTA Arad - Pankota 2-0
gólok: Rus (45.), Stratila (62.)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: