2015-03-02 13:38:52• hírek • Kocsis Zoltán

A kormánybiztos jutalmazta a hős tűzoltót

Mihai Stef mentette ki a Szamosból pénteken az öngyilkossági kísérletet végrehajtó kamaszlányt.

Eugeniu Avram kormánybiztos személyesen gratulált és köszönte meg a közösség nevében Mihai Stef tűzoltónak a hősies tettét, amivel kimentette a Szamosból az öngyilkossági kísérletet végrehajtó kamaszlányt.

Az ünnepélyes eseményen részt vett Dan Gheorghe, a Szamos Sürgősségi Helyzetek Felügyelőségének vezetője, valamint Aurel Ulici, az intézmény sajtószóvivője. Miután méltatta Mihai Stef zászlós bátorságát és átnyújtotta az érdemoklevelet, Avram átadta Dorel Coica szatmárnémeti polgármester gratulációját is.

Amint arról a Szatmár.ro is beszámolt, péntek kora délután a 16 éves túrterebestelepi B. Madalina a Golescu-hídról vetette magát a Szamosba - állítólag szerelmi bánat miatt. Elmondása szerint Stef lakása ablakából vette észre, hogy izgatott tömeg gyülekezik a Szamos partján. Úgy döntött, lemegy megnézni, mi történt. Amikor meglátta az árban sodródó lányt, gondolkodás nélkül belevetette magát a vízbe és a partra vonszolta, ahol elsősegélynyújtásban részesítette, amíg a helyszínre nem értek a mentősök.

Dan Gheorghe elmondta, megtette a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy hőstettét honorálva előléptethessék a zászlóst.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: