2012-11-17 07:56:33• hírek • MTI

A könyveké és az olvasásé a főszerep Milánóban

Umberto Eco olasz író nyitotta meg a vasárnapig tartó irodalmi fesztivált.
Umberto Eco olasz író nyitotta meg a vasárnapig tartó irodalmi fesztivált.

Három napon át több mint háromszáz program követi egymást a BookCityMilano fesztiválon, amellyel Milánó a könyvek és főleg az olvasás fővárosává akar válni.

Umberto Eco olasz író nyitotta meg a vasárnapig tartó irodalmi fesztivált, amelyen szerzők és olvasók találkoznak egymással.
Az első alkalommal megrendezett BookCityMilano az olasz sajtó szerint nem számít hagyományos könyvkiállításnak és vásárnak, mivel a "kiadói termék helyett a tartalmat részesíti előnyben".  

A fesztivál központja a Castello Sforzesco kastélyban van, de a könyvek, írók és olvasók a legkülönbözőbb helyszíneken találkoznak egymással: az éjfélig nyitva tartó könyvesboltoktól és könyvtáraktól kezdve egészen a San Siro stadionig és a San Vittore börtönig, ahol szintén szerzők beszélnek műveikről.

Mások között Salman Rushdie indiai-brit író, az izraeli David Grossman, az amerikai Jeffrey Deaver és a chilei Luis Sepúlveda találkozik a milánói olvasókkal. Kedvenc olvasmányairól beszél Riccardo Muti karmester, és bemutatja új könyvét Mario Monti olasz kormányfő is.  Lombardia tartományban négyezer vállalkozás foglalkozik könyvkiadással, huszonötezer embernek adva munkát.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: