2010-09-29 01:38:41• hírek • Kocsis Zoltán

Fortuna is a Romával volt

Traoré kétszer is eltalálta a kapufát, végül Borriello villanása döntött.

Valószínűleg mind kolozsvári, mind római részről sokan emlékeztek még a két évvel ezelőtti Bajnokok Ligája csoportmeccsre, amikor az újonc CFR hatalmas szenzációt okozva 2-1-re legyőzte a Romát a Stadio Olimpicóban. Nos, ezúttal a történelem csak részben ismételte meg önmagát: ezúttal is három gól esett, szintén 2-1-es elosztásban, ám most a hazaiak örülhettek.

A találkozó elején az olasz szurkolók vélhetően nem hittek a szemüknek és azt hihették, hogy az ominózus 2008-as találkozót látják: A CFR ugyanis bátran kezdett, és miközben a hazaiak csak Pizarro lövéséig jutottak, addig a 30. percben Traoré közelről telibe trafálta Lobont kapujának felső lécét. Ez azonban felébresztette a hazaiakat, akik a félidő utolsó perceiben Vucsinics három, Totti kettő valamint Menez és Cicinho egy-egy lövésével alaposan megdolgoztatták Nuno Claro kapust.

A szünet után, akárcsak a találkozó elején, a román bajnok volt aktívabb, az 50. percben pedig Hora zseniális sarkazásos passza után Traoré 17 méterről a hazai kapu jobb oldali kapufáját találta el. Ekkor Claudio Ranieri, a hazaiak trénere cserére szánta el magét és beküldte Cassettit és Borriellót. Utóbbi aztán döntőnek bizonyult: miután Mexes a 69. percben egy 17 méteres lövéssel megszerezte a vezetést, a Milantól érkezett csatár három perccel később egy hosszú átadás után kapásból lőtt a hosszú sarokba, megduplázva ezzel csapata előnyét. Bár a 78. percben egy szabadrúgást követően Rada egy fejessel szépíteni tudott és ezzel egyben izgalmassá tette a finálét, a CFR végül nem tudott kiegyenlíteni, míg a Roma megszerezte első pontjait az idei BL-kiírásban.


Totti ezen lövéséből nem lett gól fotó: uefa.de
Totti ezen lövéséből nem lett gól fotó: uefa.de


Az E csoport másik meccsén a Bayern helyzetei ellenére a hazai pályán játszó Basel szerzett vezetést, miután Streller sarokkal lekészítette a labdát Freinak, aki remekül csavart a hosszú felső sarokba. A második félidőben is nyomtak a bajorok, ám végül két pontrúgásra volt szükségük ahhoz, hogy megfordítsák az eredményt. Schweinsteiger előbb az 56. percben büntetőből egyenlített, majd egy szabadrúgás után közelről lőtte be a győztes gólt...a 89. percben.

Az F csoportban két héttel ezelőtt a Chelsea 28 perc elteltével már három góllal vezetett Zsolnán, ezúttal pedig Londonban kettőt vágott az Olympique Marseille-nek: a hetedik percben Terry egy szöglet után szerzett vezetés, a 28.-ban pedig Anelka büntetőből talált be Mbia kezezése után. Az angolok a második félidőben tovább növelhették volna előnyüket a jó iramú találkozón, de egy sor kihagyott ziccer mellett Alex és Essien is eltalálta a kapufát.

A másik találkozón a Szpartak Moszkva otthonában a szlovák Zsolna fél óráig tartotta magát, ekkor Ari talált be. Kis túlzással az oroszok fél óránként lőtték góljaikat, Ari ugyanis a 61. percben duplázott, a 89.-ben pedig Ibson állította be a 3-0-ás végeredményt.

A G jelű csoportban a négyszeres BL-győztes Ajax a hétszeres első Milant fogadta. Bár a hazaiak kezdtek aktívabban, a legnagyobb helyzet a vendégek előtt adódott Robinho révén. Aztán a 23. percben Suarez egy remek egyéni akció után gólt lövetett el-Hamdanuival, a marokkói csatár ezzel előnyhöz juttatta az amszterdamiakat. Az olaszok válasza nem váratott azonban sokat: miután Robinho már Steckelenburg kapust is elfektetve kapu mellé gurított, a piros-feketék kiegyenlítettek. A dolog pikantériája, hogy a gólpasszt adó Seedorf és a gólszerző Ibrahimovic anno egyaránt az Ajaxban lett ismert futballista. A szünet után mindkét csapat óvatosabb volt, a vendégek azonban elvihették volna a három pontot, ha Steckelenburg nem ment bravúrral Boateng elől a hajrában.

A másik találkozón az Auxerre sokáig állta a sarat a Real Madrid ellen, ám a végén két cserejátékos, Özil és di Maria összehozta az ibériaiak győztes gólját. A vendégek az első perctől fölénybe kerültek, ám a hazai kontrák sem voltak teljesen veszélytelenek. A szünet után kissé leült a meccs és úgy tűnt, a franciák kihúzzák kapott gól nélkül. A hajrá kezdetén aztán előbb a kapufát találták el (pontosabban Pepe csúsztatott „saját kapufájára"), néhány perccel később pedig a másik kapu előtt di Maria gólra váltotta Özil passzát.

Végezetül a H csoportban két sima vendégsiker született. Belgrádban Arsavin révén gyorsan vezetést szerzett az Arsenal, amit a Partizan Cleo büntetőjével egyenlített ki. A szünet után azonban Samak, majd Squilaci is bevette a hazaiak kapuját egy olyan meccsen, amelyen előbb Arsavin, majd Cleo is elhibázott egy-egy büntetőt - pontosabban Stojcskovics és Fabiansky védeni tudott.

Nem sikerült javítania a másik meccsen az első fordulóban az Arsenal otthonában hatot kapó Bragának: a portugálok ezúttal hazai pályán kaptak egy hármast a Sahtar Donyecktől. Mircea Lucescu és Razvan Rat (aki végig a pályán volt) csapata a második félidőben kihasználta helyzeteit, míg a portugálok nem tudtak kifogni a remeklő Pjatov kapuson.
Eredmények:
E csoport:
Roma
- Kolozsvári CFR 2-1
gólok: Mexes (69.), Borriello (71.) illetve Rada (78.)

Basel - Bayern München 1-2
gólok: Frei (18.), illetve Schweinsteiger (56, 11-es, 89.)
A csoport állása: 1. Bayern 6 pont, 2. Roma, CFR 3 p., 4. Basel 0 p.

F csoport:
Chelsea
- Olympique Marseille 2-0
gólok: Terry (7.), Anelka (28., 11-es)

Szpartak Moszkva - Zsolna 3-0
gólok: Ari (34., 61), Ibson (89.)
A csoport állása: 1. Chelsea, Szpartak 6 p., 3. OM, Zsolna 0p.

G csoport:
Ajax - Milan 1-1
gólok: el-Hamdanui (23.), illetve Ibrahimovic (37.)

Auxerre - Real Madrid 0-1
gól: di Maria (81.)
A csoport állása: 1. Real Madrid 6 p., 2. Milan 4p., 3. Ajax 1 p., 4. Auxerre 0 p.

H csoport:
Partizan Belgrád - Arsenal 1-3
gólok: Cleo (33., 11-es), illetve Arsavin (15.), Samak (71.), Squilaci (82.)

Braga - Sahtar Donyeck 0-3
gólok: Adriano (56., 72.), Costa (90., 11-es)
A csoport állása: 1. Arsenal, Sahtar 6 p., 3. Partizan, Braga 0p.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: