2020-03-20 12:58:59• hírek • Szatmár.ro

A Youtube-ra költözött a kultúra

Igazán nem mondható, hogy azok akik a kultúrára vágynak a karantén ideje alatt, ne találhatnának maguknak szórakozási lehetőséget.

 

A Harag György Társulat szinte azonnal reagált, online előadásokkal kedveskedett a közönségének, és így tett Erdély és Magyarország számos más társulata is. A könnyűzenei élet legkiválóbb képviselői is szívükön viselik, hogy a bezártság minél jobban teljen. Kovács Ákos például "Karanténkoncertekkel", a humoristák és zenekarok otthonmaradásra buzdító énekekkel szolgál az online közönségnek.

 

Kovács Ákos, aki nemrégiben Szatmárnémetiben, hatalmas tömeg előtt énekelt a Partiumi Magyar Napokon, a Youtube csatornáján különlegesen koncertfelvételekkel segít elviselhetőbbé tenni az otthon töltött időt. 

 

"Egyelőre nem tudjuk, mi lesz a 2020-ra tervezett, nagyszabású előadásaink sorsa. Amíg ez kiderül, addig sem szeretnénk koncerthangulat nélkül hagyni benneteket! 2020. március 18-tól tizenegy héten át minden szerdán közzéteszünk egy Ákos-koncertfilmet a hivatalos Youtube-csatornánkon, az AkoxVid oldalon." - írja a Kossuth -díjas énekes. 

 

A "Karanténkoncert" első videója szerdán került fel, a 2009-es Ákos 40+ című akusztikus, szmokingos jubileumi koncert teljes felvétele után jövő héten a 2010-es turnéfilmmel folytatják a sort, és így folytatódik hétről hétre, egészen a 2018-as dupla Aréna-koncert felvételéig. 

Az otthonmaradásra buzdítást több énekes és humorista is szívügyének érezte, több dal is született ebben a témában. Kovács András Péter humorista egy rapdallal bíztatja az embereket, hogy egymásra és magunkra vigyázva, kerüljük a társaságot, hiszen a legtöbbet éppen azzal tehetjük, ha kocsmázás, shoppingolás, sétálás helyett nem teszünk semmit, otthon maradunk.

A sort hosszan lehetne folytatni. Aki tehát nem szeretne lemondani a kulturális élményekről, bátran nézzen szét a legnépszerűbb videómegosztó oldalon.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: