2013-09-28 15:56:14• hírek • itCafe.hu

Nem megy hibátlanul a Yahoo e-mail fiókok újrahasznosítása

A Yahoo nyár elején figyelmeztette a felhasználóit, hogy a szükséges adatvédelmi és biztonsági lépések megtétele után az inaktív fiókokat újra kiosztják. Úgy fest, a folyamat még nem tökéletes.

A Yahoo idén júniusban jelentette be, hogy a legalább egy éve nem használt e-mail fiókokat „reseteli”, és újra kiosztja az igénylőknek. Elméletben ez azoknak jó, akik szeretnék egy bizonyos névvel használni a Yahoo szolgáltatását, de nem tudják megtenni, mert az áhított fióknév valaki más által már használatban van. Az eljárással kapcsolatban már akkor is számos biztonsági szakértő és adatvédelmi szervezet kifejezte aggályait, de az amerikai vállalat akkor mindenkit igyekezett biztosítani arról, hogy a folyamat során minden szükséges lépést megtesznek azért, hogy megvédjék az e-mail fiókok korábbi tulajdonosainak adatait és privát szféráját.

A napokban viszont több Yahoo Mail felhasználó – köztük egy IT biztonsági szakember – is jelezte, hogy az újonnan megszerzett e-mail fiókba olyan levelek érkeznek, melyeknek nem kéne. Tom Jenkins elmondta, hogy már az első naptól kezdve folyamatosan kapta az előző tulajnak szóló leveleket, köztük olyanokat is, melyek segítségével különböző szolgáltatásokhoz is hozzáférhet a korábbi tulaj nevében.

„Be tudok lépni a Pandora fiókjukba, de nem fogok. Be tudok lépni a Facebook fiókjukba, de nem fogok. Tudom a nevüket, a címüket és a telefonszámukat. Tudom, hova jár iskolába a gyerekük, ismerem a társadalombiztosítási azonosítójuk utolsó négy számjegyét. Tudom, hogy múlt héten szemészeten voltak, és nemrég meghívást kaptam egyik barátjuk esküvőjére is. A személyiséglopás lehetősége óriási.” – mondta Jenkins.

A teljes cikk itt olvasható.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: