2006-07-06 21:04:38• hírek • Szatmar.ro

A XV. Véndiáktalálkozó programja

vdsz2005k Július 14-15. között kerül sor az idei véndiáktalálkozóra.

Július 14-15. között kerül megszervezésre a XV. Véndiáktalálkozó. Amint azt Gönczy Gábortól, a Véndiákszövetség elnökétől megtudtuk, a rendezvény programja nagyjából már véglegesnek mondható.

Július 14-én, pénteken Ligeti László Zoltán tanár úrra, a Véndiákszövetség újraalapítójára emlékeznek a szervezők a Kölcsey Ferenc Főgimnázium dísztermében. Előadók lesznek:  Szilágyi Éva,  Láng Zsolt, Kereskényi Sándor,  Sipos Miklós,  Boros Mihály,  Baranyai Attila. A moderátor Szilágyi Éva, a Református Gimnázium igazgatónője lesz.

20 órától kerül sor egy Bartók - Kodály estre a Szatmárnémeti Filharmónia termében, dr  Fátyol Rudolf hegedűművész, és Kedves Tamás debreceni gordonkaművész közreműködésével, a Bartók év tiszteletére.

 A szombati nap programja 10 órakor veszi kezdetét, ekkor gyülekeznek majd a véndiákok a Főgimnázium udvarán, majd  10.30-kor lesz  a “becsengetés”.Az érettségi találkozós osztályok  zászlós bevonulása után rövid megnyitó beszédet mond Gönczy Gábor a VDSZ elnöke. Egy perc néma csenddel idén is megemlékeznek az elhunyt tanárokról és diákokról.

Ökumenikus ima illetve köszöntők hangzank el, külön kiemelve a legidősebb és legtávolabbról érkezett véndiákokat. Emléklapokat adnak át az 50, 55  és 60 éves érettségi találkozós véndiákoknak, ezt követően lép színpadra a Kölcsey Ferenc Főgimnázium néptánccsoportja, Csipő Irma tanárnő irányításával.

A jubileumi véndiáktalálkozó alkalmából egy könyv is bemutatásra kerül, ‘15 év a számok és tények tükrében’ címmel. Egész nap megtekinthető kiállításokkal is várják majd a  véndiákokat. A délutáni szünet jó alkalom lesz megtekinteni  Szatmári Ágnes gyűjteményes tárlatát, A Véndákszövetség 15 évét bemutató fotókat és dokumentumokat, az Amatőr színjátszás története képekben című kiállítást, illetve a  szatmári cserkészek fotókiállítását.

A délutáni műsor 18 órától kávéházi-zenével kezdődik, majd 18.30-tól író-olvasó találkozó gazdagítja a programot, melynek keretén belül bemutatják Láng Zsolt könyvét, illetve „Milyen szép a világ...” címmel hangzik el Mihályffy Júlia irodalmi összeállítása. A 19 órától kezdődő esti szórakoztató műsor keretén belül színpadra lép a Hám János Iskolaközpont „Históriás” együttese, az Egri Csodaszarvas Nétánccsoport, a 4-YOU együttes, Vargák zenekara, illetve az Algorithm együttes. A 24 órákor elhangzó utolsó dal előtt még a Coutry zene kedvelőinek is kedveskednek a szervezők.

A Református Gimnázium titkárságán Papp Piroska tanárnőnél  9 és 15 óra között lehet asztalt foglalni a találkozóra, az osztályfőnöki órákra terem-előjegyzés a Kölcsey Kollégium titkárságán Fülöp Gizella tanárnőnél lehetséges. További kérdéseket a vdsz@datec.ro címre lehet elküldeni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: