2019-03-09 10:09:04• hírek • Szatmár.ro

A XI. Bethlen Kupa Egyéni korcsoportos Sakktorna szatmárnémeti vonatkozású eredményei

Március 8-án, pénteken zajlott a XI. Bethlen Kupa Egyéni korcsoportos sakktorna, melyre nem csak magyarországi, hanem erdélyi versenyzőket is vártak.

A nyíregyházi logikai megmérettetésen rekordszámú résztvevő jelent meg. A 277 nevező felköthette a nadrágját, hiszen bőven volt kivel összemérni a tudást. Az eseménynek a Bethlen Gábor Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola adott otthont.

 

Az ifjúsági versenyt az utánpótlás nevelés, valamint a város és a régió iskolai sakkéletének dinamizálása, a játék népszerűsítése érdekében szervezték meg. Létrejöttét a Dávid Sport Club, a Bethlen Gábor Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Alapfokú Művészeti Iskola és a Bethlen Gábor Oktatási Alapítvány kezdeményezte. A ROHU-277 projektet társfinanszírozta az Interreg V-A Románia-Magyarország Program.

 

A kiélezett küzdelemben csak nyertesek vettek részt. A részvétel számít, a dobogó csak ráadás. A nyeréshez vezető út, főleg a sakk világában, sokkalta érdekesebb és szórakoztatóbb, mint a trófea szorongatása. A kupa felkerül a polcra, de a játék folytatódik!

 

Íme, a szatmárnémeti vonatkozású eredmények:

 

  • 8 év alatti lányok kategóriában az első helyezett Zvenyak Johanna-Rita (UNIO SE, Szatmárnémeti) lett, 6 ponttal a lehetséges 7-ből, Ulici Antonia pedig a harmadik lett, 3.5 ponttal. 
  • 8 év alatti fiúk kategóriában a második helyet Kovács Ábel, (Vointa Sportklub, Szatmárnémeti), érte el, 6 ponttal, Malic Luca pedig a harmadik lett, 5 ponttal (UNIO SE, Szatmárnémeti).
  • Óvodás korosztályban a második helyet Kovács Balázs (Vointa Sportklub, Szatmárnémeti) 4 ponttal szerezte meg.
  • A 8-10 éves lányok kategóriájában Cozma Cezara-Andreea (UNIO SE, Szatmárnémeti) 5 ponttal a harmadik helyen végzett, míg a fiúk kategóriájában a legjobb szatmári eredményt Pasca Andrei-Tudor (UNIO SE, Szatmárnémeti) szállította, aki 5 ponttal az 5. helyen végzett. 
  • A 10-12 éves fiúk között az első helyezett Héjja Ádám-Péter lett 6.5 ponttal,  Salajan Stefania pedig a lányok között a másodikként végzett, 5.5 ponttal. 
  • 12-15 éves korcsoportban Pop Denis-Gabriel (UNIO SE, Szatmárnémeti) 5,5 ponttal a negyedik helyen végzett.
  • A 16-20-as korcsoportban, a fiúk versenyében Ilonczai Levente-Dávid (UNIO SE, Szatmárnémeti) 5.5 ponttal a második helyen végzett, Anghelus Alin-Gabriel pedig, szintén 5.5 ponttal a harmadik lett.

 

Gratulálunk az ifjú versenyzőknek! Csak így tovább!

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: