2010-03-19 13:57:04• hírek • Szatmar.ro

A Wolfsburg lesz Geráék ellenfele

Spanyol párharc az EL-ben, ismét megtréfálná a Liverpoolt a Benfica.

Pénteken az Európai Labdarúgó Szövetségi nyoni székhelyén került sor az Európa-liga negyeddöntőinek és elődöntőinek a sorsolására, ahol kiderült, hogy Gera Zoltán és a Fulham a Wolfsburggal csaphat össze.

A londoni gárdának ez lesz a második párharca német csapat ellen, 2002-ben a Hertha állította meg őket. Érdekesség, hogy akkor is volt magyar szereplője a viadalnak, Dárdai Pál és Király Gábor mindkét meccset végigjátszotta a berliniek soraiban. A Wolfsburgnak is vannak emlékeik angol csapatokról, ráadásul igen frissek: 2008 őszén 3-2-re verték a Portsmouth-ot, míg 2009-ben, a Bajnokok Ligája csoportkörében 2-1-re, majd 3-1-re kaptak ki a Manchester Unitedtől.

Vélhetően sok liverpooli szurkoló emlékszik még arra, amikor 2006-ban a Benfica a BL-nyolcaddöntőjében kiütötte a címvédő „Kormoránokat". Előtte ez a bravúr soha nem sikerült a „Sasoknak", előző három alkalommal ugyanis mindig az angolok jutottak tovább.

A Hamburg, miután a 16-os döntőben a PSV Eindhovent, a nyolcaddöntőben pedig az Anderlechtet búcsúztatta, most ismét utazhat vissza a Benelux államokba, pontosabban Liége-be. A német gárda az előző körben csak nagy nehézségek árán, 3-1 és 3-4 után búcsúztatta a belgákat. Bölöni László egykori csapata legutóbb 2008-ben járt Németországban, akkor, az erdélyi tréner vezetésével, 3-0-ás vereséget szenvedett Stuttgartban.

Végezetül pedig, a BL-hez hasonlóan, az EL-ben is van egy testvérharc, a Valencia ugyanis az Atletico Madriddal csaphat össze. A bajnokságban már kétszer megmérkőztek egymással, a Túria-partján 2-2 volt a végeredmény, a fővárosban pedig a hazaiak 4-1-re nyertek.

Negyeddöntők, április 1-8:
Fulham - Wolfsburg
Hamburg - Standard Liege
Valencia - Atletico Madrid
Benfica - Liverpool

Elődöntők, április 22-29
Hamburg/Standard Liege - Fulham/Wolfsburg
Valencia/Atletico Madrid - Benfica/Liverpool

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: