2009-01-30 15:00:29• hírek • Szatmar.ro

A Williams testvérek máris ünnepelhetnek

Serena és Venus megnyerték a páros viadalt az Australian Openen, Federer döntős.

A Melbourne-ben zajló ausztrál nyílt teniszbajnokságon a Williams testvérek fölényes győzelmet aratva megnyerték a női páros döntőjét, míg Federer bejutott a férfi döntőbe.

Roger Federer az elődöntőben az amerikai Andy Rodick-al csapott össze és könnyedén, 6:2 arányban hozta az első szettet. A második játszmában 5-5-ig fej-fej mellett a haladtak, ám ekkor ekkor Federer elnyerte az amerikai adogatását, majd hozta a sajátját és 2-0-ra módosította az eredményt. A harmadik játszmában 5-4-nél Roddicknak szettlabdája volt, ám nem hogy értékesíteni nem tudta, de a játékrészt és ezzel a mérkőzést is elveszítette. Federer fölényét és formáját jól tükrözi, hogy a mérkőzésen 16 ászt ütött, nem követett el kettős hibát és egyszer sem veszítette el saját adogatását.

A női párosok döntőjében a nyolcadik közös Grand Slam-diadalára hajtó Serena és Venus Williams az első szettben „agyonszerválta" a Daniela Hantuchova - Szugyijama Ai szlovák-japán párost: nyitásaik átlagsebessége 172 km/h óra volt, míg a leggyorsabb elérte a 195km/h-t. A második szett izgalmasabbnak indult, a két fél hatszor brékelte egymást, ám a végén az amerikai testvérpár ezt is behúzta, akárcsak harmadik közös Australian Open-győzelmüket.

Eredmények:
Férfi elődöntő:
Federer-Roddick 6:2, 7:5, 7:5
Női páros, dontő:
Serena és Venus Williams - Daniela Hantuchova, Szugyijama Ai 6:3, 6:3
Vegyes páros, döntő:
Sania Mirza, Mahash Bhipati (indiai) - Iveta Bensova, Lukas Dlouchy (cseh) 6:4, 6:1

A Williams testvérek ünnepelnek

 

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: