2020-05-22 12:07:43• hírek • Fizetett tartalom

A West Medica Klinika szakorvosaihoz ebben az időszakban is bizalommal lehet fordulni

Szatmár egyik legnépszerűbb magán-járóbetegrendelőjében, a West Medica Klinikán a járványhelyzet ellenére is elismert szakemberek fogadják a pácienseket, májusban pedig tovább bővül a sor: idegsebészeti rendelésre is lehet jelentkezni.

Több elismert és kedvelt szakember várja a panaszaikkal hozzá forduló szatmári betegeket, akik a családorvostól kapott küldőpapírral ingyenes ellátásban részesülhetnek. Ebben a hónapban ugyanakkor ismét lehet idegsebészeti rendelésre jelentkezni: május 22-én dr. Lipták Lóránd, május 29-én pedig dr. Farcaș Andrei idegsebész fogadja a szatmáriakat — tájékoztatta lapunkat dr. Puskás Csaba háziorvos, a klinika aligazgatója.


Dr. Pongrácz Blanka reumatológus, dr. Bzduch Zsolt neurológus, dr. Bzduch Árpád hematológus, dr. Varga Katalin bőrgyógyász, dr. Kinczel Hannelore fül-orr-gégész, dr. Dohi Orsolya és dr. Olah Livia szemorvosok, dr. Erdei Gabriella gasztroenterológus, dr. Breban Raluca diabetológus és dr. Hobian Veronica belgyógyász mellett, ettől a hónaptól pedig már heti rendszerességgel idegsebészt is felkereshetnek bizalommal a szatmáriak, dr. Lipták Lóránd és dr. Farcaș Andrei személyében. A klinikán ugyanakkor, szintén családorvosi küldőpapírral, továbbra is ingyenesen elvégeztethető: röntgen- és ultrahangvizsgálat, valamint laboratóriumi vizsgálat.


Mikor forduljunk idegsebészhez?

Tízből nyolc ember szenved életében egy alkalommal komolyabb deréktáji fájdalomtól és minden ötödik ember alsó végtagba is sugárzó fájdalmat is tapasztal. A krónikus gerincfájdalom az átmeneti munkaképtelenség leggyakoribb oka. Az összes krónikus beteg 10 százaléka ágyéki gerincbajban szenved. Szintén gyakori a karokba sugárzó fájdalmat okozó nyaki porckorongsérv, a háti szakasz sérve azonban viszonylag ritka.


A gerincsérv, vagy más néven porckorongsérv olyan probléma, amellyel mindenképp szakemberhez kell fordulni! A porckorongsérv megnevezés alatt elsősorban a csigolyák közötti porckorong kitüremkedését értjük, mely gyakran erős fájdalmat okoz a betegnek a nyaki, a háti vagy a deréki szakaszon, mi több, a fájdalom átsugározhat a végtagokra is.


A kezelőorvossal folytatott konzultáció során igencsak hasznos lehet, ha eláruljuk a sugárzás irányát, illetve azt, hogy mióta érezzük e fájdalmat, és akadályoz-e bennünket a mozgásban. A pontos diagnózis felállításában emellett segíthet egy CT- vagy egy MRI-vizsgálat is. Amennyiben a panaszok a gyógyszeres és fizioterápiás kezelések hatására továbbra sem csökkennek, akkor idegsebészeti műtétre van szükség, melyet követően a páciensek számottevő része panaszmentessé válik.


Noha önálló betegségnek nem minősül, de a specialistát az úgynevezett idegzsábával is fel lehet keresni. Az idegzsába rohamok alakjában fellépő erős fájdalom, melyet az idegre nehezedő nyomás vált ki. Ez a fájdalom fokozható az ideg lefutása mentén bizonyos pontok nyomásával, ingerlésével. Mivel több okból is kialakulhat az idegzsába, nincs konkrét korosztály, akiket érint, de a középkorú egyéneknél jelentkezik leggyakrabban. Általában nem egy testrészt érint, bármelyik ideg lehet probléma, leggyakoribb azonban az ülőideg és az arc idegfájdalma.


A fájdalom minden alkalommal az ideg mentén jelentkezik, néha villámcsapásszerűen átvonul, máskor akár hosszabb időre is megkeseríti a szenvedő páciens napjait. Az idegzsába kezelése nem egyszerű, hiszen a gyógymódról csak azt követően lehet dönteni, hogy sikerült pontosan feltérképezni a fájdalom okát, helyét és súlyosságát, viszont az jó hír, hogy az orvostudomány számos hatékony kezelési módot tart számon e tünetre.


Telefonos előjegyzés

A vizsgálatok igénybevételéhez kérjenek küldőpapírt a családorvosuktól, majd egyeztessenek időpontot a West Medica Klinika telefonszámainak egyikén. A szatmárnémeti székhelyű, Károlyi út 3. szám alatt lévő West Medica Klinika szolgáltatásainak igénybevételére időpontot egyeztetni telefonon a 0261.769.725-ös, 0361.409.222-es és 0745.572.099-es számokon lehet. További információkért tárcsázzák a felsorolt telefonszámok egyikét! A nagykárolyi rendelőkben, a Kaplonyi út 7. szám alatt dr. Nagy Hajnal belgyógyász és dr. Sava Tordai Tekla reumatológus családorvosi küldőpapírral tudja fogadni a gyógyulni vágyókat. Előjegyzés a 0261.861.811-es telefonszámon igényelhető.


Megelőző intézkedések

Természetesen, a rendelésre jelentkező páciensek és az alkalmazottak egészségének megőrzése érdekében, a West Medica Klinikán mindent megtesznek a páciensek és a dolgozók egészségének védelmében, ezért szigorú óvintézkedéseket vezettek be. A rendelésekre érkező lakosoknak először egy járványtani gyorsszűrésen kell átesniük a bejáratnál. Néhány kérdésre kell válaszolniuk, megmérik a lázukat, valamint fertőtleníteniük kell a kezeiket, majd ezt követően mehetnek be az épületbe, amelyet a személyzet napközben is alapos fertőtlenítésnek vet alá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: