2020-05-28 08:52:07• hírek • Bede Emőke

A Vöröskereszt szatmári szervezete sem tétlenkedik

A jótékonysági és segélyszervezetekre az utóbbi hetekben, hónapokban talán nagyobb szükség volt, mint valaha. A pandémia rengeteg embert sodort kiszolgáltatott helyzetbe, ugyanakkor azokra is hatalmas terhet rótt, akik a frontvonalban teljesítenek szolgálatot. A Vöröskereszt, s annak szatmári szervezete egyike azon maroknyi csapatoknak, melyek az elsők között álltak be a támogatók közé, ezzel járulva hozzá a járvány leküzdéséhez.

A szatmári Vöröskereszt egyik prioritása volt az elmúlt hetekben a Szatmár megyei kórházak megsegítése. A sürgősségi kórház példának okáért 1100 üveg egészségügyi alkoholt, 120 flakon Domestost, 600 csomagnyi steril vattát, 840 darab kötésrögzítőt és különféle méretű ragtapaszokat kapott. Az urológiai osztály ezen felül egy légtisztító készülékkel gazdagodott, a neonatológiai osztályra pedig a Procter&Gamble jóvoltából egy pelenkából és nedvestörlőből álló adománycsomag érkezett.


A Nagykárolyi Városi Kórház és a szatmári Pneumoftiziológiai Kórház számára a Crico Depot által felajánlott maszkokat vittek, de ezen felül sikerült gumikesztyűvel, fertőtlenítőszerekkel, arcpajzsokkal és egyéb védőfelszerelésekkel is támogatni ezen egészségügyi intézményeket.


A szatmári Szociális Igazgatóság (DAS) számára 1020 darab kiflit juttattak, melyeket aztán a DAS kiosztott a szociális segélyben részesülőknek, illetve ide is jutott a Procter&Gamble által felajánlott termékekből. A croissant-ból jutott a nagykárolyi szociális igazgatóságnak és a Stela Maris központnak is. Végül, de nem utolsósorban 10 idős, szatmári lakosnak élelmiszercsomaggal segítettek ezekben a vészterhes időkben, valamint megkezdték az idősek számára megítélt maszkok kiosztását is.







Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: