2012-07-26 23:50:44• hírek • MTI/ Kocsis Zoltán

A Videotonnak az iksz is elég volt, nagyon elverték a Honvédot

Elmaradt a csoda csütörtök este Kispesten: a Honvéd nem hogy nem verte meg az Anzsi Mahacskalát, de súlyos vereséget szenvedett és kettős vereség után búcsúzott az Európa-ligától. A sorozat harmadik körébe egyedüli magyar csapatként a Videoton jutott be, amelynek egy gól nélküli döntetlen is elég volt a Slovan ellen. A Rapid Finnországban is nyert, könnyedén lépett át a MyPA-n.

Bátran kezdett a Honvéd, akár már az első percekben ledolgozhatta volna egygólos hátrányát, azonban Eto'o egy szögletet követően hamar lehűtötte góljával a kedélyeket. A vendégek vezetése annak ellenére sem vette el a kispestiek kedvét, hogy az akkor azt jelentette, a magyar csapatnak három gól kell a továbbjutáshoz. Több egyenlítési lehetőség elpuskázása után a félidő derekára visszaesett a Honvéd lelkesedése, ezt követően pedig már kevesebb helyzet adódott, ráadásul azok jó része Kemenes kapuja előtt alakult ki.

A hazaiak a második félidőt is nagy elánnal kezdték, de két újabb kihagyott helyzet után az Anzsi nyári szerzeménye, Traoré végleg eldöntötte a továbbjutás kérdését, két perccel később pedig Vernes durva belépője miatt emberhátrányba került a Honvéd. Ezt követően az Anzsi visszavett a tempóból, így a kispestiek tíz emberrel is bátran küzdhettek a becsületgólért, de ismét az Anzsi volt eredményes - kétszer is.

A következő körben az Anzsi a holland Vitesse csapatával találkozik.

Eto'o kétszer is betalált a Honvéd kapujába fotó: MTI

Székesfehérváron nemzeti színekbe öltözött stadion, és egy hatalmas magyar címer fogadta a fehérvári EL-selejtezős párharc két résztvevőjét a Sóstói Stadionban, ahol Orbán Viktor miniszterelnök és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke is helyet foglalt a lelátón. 

Az első összecsapás eredménye miatt a Slovannak volt fontosabb az támadófutball, ennek megfelelően agresszívan is kezdett. A Videoton játékosai - némi meglepetésre - sokat bizonytalankodtak, s csak az első 20 perc után nyugodtak meg. A játékrész második felében a hazaiak birtokolták többet a labdát, de igazi gólhelyzetet nem tudtak kialakítani, ugyanakkor a szlovák csapat többször is veszélyeztetett.

A második félidő nagy részében a Slovan nem kockáztatott, inkább a fehérváriak irányítottak, és egyre többször eljutottak a pozsonyi kapuig. Az utolsó percekig óriási küzdelem folyt a pályán, a hajrában kitámadt a Slovan, de hiába szorította kapujához a hősiesen védekező Videotont, a továbbjutást nem sikerült kiharcolnia.

A fehérváriak az EL-selejtező 3. fordulójában a belga Genttel találkoznak.

Tóth Balázs és társai nagyot küzdöttek fotó: MTI

Romeo Surdu (19.) és Baze Ilijoski (43.) góljaival a Rapid már az első félidőben eldöntötte a mérkőzés sorsát Kouvolában a MyPa ellen. Mivel a bukarestiek az első meccsen 3-1-re győzték le a finneket, 5-1-es összesítéssel, magabiztosan jutottak a harmadik körbe. Ott már jóval nehezebb feladat, a holland Heerenveen vár a vasutasokra.

A harmadik selejtezőkörben csatlakozik egy másik román együttes, a Steaua is: a román rekordbajnok a szlovák Spartak Trnava együttesével csaphat össze.

A következő körben már néhány, nemzetközi mércével mérve is sztárcsapatnak számító alakulat is csatlakozik a küzdelemsorozathoz: a legutóbbi döntős spanyol Athletic Bilbao a horvát Slaven Belupóval, a három évvel ezelőtti francia bajnok Olympique Marseille a török Eskisehirsporral, a 2010-es Bajnokok Ligája-győztes olasz Inter a szintén horvát Hajduk Splittel, az angol Liverpool pedig a fehérorosz Gomellel mérkőzik majd.

Európa Liga-selejtező, 2. forduló, visszavágó (első meccs eredménye):

Budapest Honvéd-Anzsi Mahacskala 0-4 (0-1)
gólszerzők
: Eto'o (7., 81.), Traoré (53.), Satov (68.)
Budapest Honvéd: Kemenes - Debreceni, Ignjatovic, Lovric, Vidovic - Hidi (Faggyas, 58.), Ivancsics (Diarra, 70.), Johnson, Tchami, Vernes - Délczeg (Diaby, a szünetben)
Anzsi Mahacskala: V. Gabulov - Joao Carlos, Logasov, Samba (G. Gabulov, 66.), Tagirbekov - Ahmedov, Buszufa (Zsirkov, 54.), Jucilei, Satov, Traoré (Szmolov, 73.) - Eto'o

Videoton FC-Slovan Bratislava 0-0 (1-1)
Videoton: Bozovic - Szolnoki, Caneira, Vinicius, Stopira - Tóth B. (Kovács I., 67.), Mitrovic - Gyurcsó (Torghelle, 86.), Sándor, Oliveira (Walter Lee, 81.) - Nikolics
Slovan Bratislava: Putnocky - Bagayoko (Jánosik, 88.), Gorosito, Pauschek, Luksik - Kopunek, Grendel (Szarka Á., 83.) - Peltier, Halenár (Hlohovsky, 79.), Milinkovic - Sebo

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: