2010-05-04 14:41:43• hírek • Tóth Klarissz

A Vérehulló Fecskefű gyógyereje

Paracelsus szerint: „Minden méreg, és semmi sincs méreg nélkül, csupán a mennyiségtől függ, hogy valami méreg-e, vagy sem." Ez a megállapítás a gyógynövényekre egyaránt igaz.

A májusi gyógynövények sorába tartozik többek között a Vérehulló Fecskefű is, ami megannyi gyógyító hatással van a szervezetre. Kevesen tudják, hogy a mákfélék családjába tartozó évelő gyom- és gyógynövény is egyben, aminek más népies megnevezései aranyfű, kecsketej, kutyatej, vérhullatófű stb. Áprilistól októberig kertekből, erdők széléről, akácosokból gyűjthetjük, de a májusi hajtásoknak tulajdonítják a legnagyobb gyógyerőt. Jellegzetessége, hogy bárhol megsértve sajátságos narancssárga tejnedvet ereszt magából, ami levegővel érintkezésbe lépve azonnal megbarnul.

Jótékony hatásai

Számos betegségre gyógyírként hat, de elsősorban szemölcs- és tyúkszemirtó hatása miatt ismerjük és használjuk. Ebben az esetben naponta több alkalommal kenjük be az érintett bőrfelületet a frissen szedett növény narancssárga nedvével. De sömör és egyéb bőrbántalmak esetén is bátran használhatjuk.

Ásványi anyagokban és C-vitaminban gazdag növény, vérképző, vértisztító, görcsoldó, fájdalomcsillapító hatású, májbetegség esetén különösen jótékony (májtisztító), jótékony hatással van az anyagcserére, valamint vese- és epebetegség esetén is kivalló.

Viszkető aranyér, fülzúgás esetén ajánlott naponta három csésze vérhullatófűteát meginni.

Vízhajtó, salaktalanító, morfiumhoz hasonló hatóanyagot valamint mérgező anyagokat is tartalmaz, ezért orvosi felügyelet mellett ajánlott használni. Áldott állapotban levő kismamáknak fogyasztani tilos!


Vérehulló Fecskefű: aranyfű, kecsketej, kutyatej, vérhullatófű

Vérehulló Fecskefű: aranyfű, kecsketej, kutyatej, vérhullatófű


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: