2007-07-06 19:38:46• hírek • Szatmar.ro

A Véndiáktalálkozó programja

vdt Idén már tizenhatodik alkalommal kerül megszervezésre a Véndiáktalálkozó Szatmárnémetiben.

Idén már tizenhatodik alkalommal kerül megszervezésre a Véndiáktalálkozó Szatmárnémetiben. A Partiumi Magyar Napok nyitórendezvényeként megvalósuló program július 13-án, pénteken veszi kezdetét. 19 órától “Hát mit kezdjek én, Uram, a szavakkal” címmel Dsida Jenő emlékműsort adnak elő Nagy Csongor és Némethy Zsuzsa színművészek, majd  20 órai kezdettel Barokk esttel várják az érdeklődőket,  dr. Fátyol Rudolf, dr. Duffek Mihály és  Martos László előadásában.

Szombaton, július 14.-én kerül sor a Véndiáktalálkozó hagyományos, a Kölcsey Ferenc Kollégium udvarán megtartott ünnepélyes programjára. 10 órától gyülekeznek a véndiákok a Kollégium udvarán,  majd  10.30-kor becsengetéssel és az érettségi találkozós osztályok  zászlós bevonulásával hivatalosan is elkezdődik a találkozó. Az egybegyülteket Gönczy Gábor a VDSZ elnöke köszönti, majd 1 perc néma csenddel tisztelegnek az elhunyt tanárok és diákok emléke előtt.  Ökumenikus imával és köszöntőkkel, majd a zászlók felszalagozásával folytatódik a délelőtti program. Köszöntik a legidősebb és legtávolabbról érkezett véndiákokat, az 50, 55  és 60 éves érettségi találkozós véndiákoknak pedig emléklapokat adnak át. A Dsida Jenő Cserkészcsapat szavalatokkal járul hozzá a rendezvény hangulatához. Idén egy emléktábla is felavatásra kerül Bánhidi Antal emlékére, majd az "IN MEMORIAM" táblánál koszorúznak a véndiákok.

Kiállításokban sem lesz hiány:  Czinzel Erzsébet fotókiállitásával, Petkes József festményeivel és Buú József fafaragásaival várják majd az érdeklődőket.  Idén bemutatásra kerül több könyv is (Gál Elemér - Héthavas,  dr.Bura László – Öt évszázad utcanevei - Szatmárnémeti (Satu Mare) 1500-2000, Veres István - Tollhegy, Debreczeni Éva - Vakondsirály, Fazekas Lóránd – Tanári életutak II.)
 
Délután 18.00-tól dr. Ábrám Zoltán író – olvasó találkozójára várják az érdeklődőket, de most ünnepli majd 15 éves fennállását a Dsida Jenő Cserkészcsapat is. 19.00-tól indul a zenei program: először a panyolai citerazenekart hallhatják majd a jelenlévők, majd következhet Vargáék műsora. 21.00-tól Méhes Kati, Nagy Orbán és Nagy Anikó szórakoztató műsorát tekinthetik meg, 22 órától pedig kezdődik a véndiákbuli a  4Ever együttessel. 24.00-kor csendül fel az utolsó dal.  17 és 20 óra között MADISZ játszóudvarral várja a gyermekkel érkező szülőket.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: