2020-06-02 11:05:57• hírek • Bede Emőke

A Városi Kórház újbóli megnyitását kéri a Nagykárolyi Polgármesteri Hivatal

Nagykároly polgármestere arra kérte Facebookon az illetékes hatóságokat, hogy nyissák meg ismét a nagykárolyi és környékbeli betegek előtti a Városi Kórházat, hiszen már jó ideje egyetlen koronavírus-fertőzöttet sem ápolnak ebben az egészségügyi intézményben.

„Megértem, hogy a koronavírus-járvány elején meg kellett hozni bizonyos óvintézkedéseket, melyeknek egyik része volt a nagykárolyi kórház támogató kórházzá való kinevezése is. Azt viszont már nem értem, hogy az egészségügyi intézmény miért van még mindig zárva a környékbeli páciensek előtt, holott már jó ideje egyetlen fertőzöttet sem ápolnak itt” – írta a közösségi oldalon a város vezetője. A bejegyzés második felében a polgármester arra kérte az illetékes hatóságokat, nyissák meg a kórházat, csakúgy mint tették azt a járóbeteg-szakellátó esetében is.


Támogató kórház. Mit is jelent ez?

Az úgynevezett támogató kórháznak a jól felszerelt intenzív osztály és az egész intézmény számára elegendő oxigénkészlet mellett megfelelő humánerőforrással is rendelkeznie kell. Utóbbi kitétel értelmében a kórháznak olyan szakorvosokat is alkalmaznia kellett, amilyenekkel korábban nem rendelkezett. Ennek elérése érdekében a megye más kórházaiból több orvost is átcsoportosítottak ide. Ami pedig a pácienseket illeti, a nagykárolyi intézménybe olyan Covid-19-cel diagnosztizált személyeket helyeztek el, akiknek a fertőzés mellett más egészségügyi problémái is voltak vagy egyéb, kisebb jellegű beavatkozást igényeltek, a súlyosabb állapotban levő betegeket a szatmári kórházakban kezelték.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: