2018-03-22 18:11:32• hírek • Oszkó Viktória

A Varadium Fotóiskola újdonsült tehetségei mutatták meg képeiket

Talán soha ennyien nem zsúfolódtak még össze, hogy megcsodálják a Varadium Fotóiskola végzőseinek legjobb képeit.

Március 22-én a Szatmár Megyei Múzeumban gyűlt össze egy kisebbfajta tömeg. Bár sokan eljöttek, mégis mindenki ugyanazt akarta látni: a fantasztikus fényképeket, amiket az alkotók kedvencei és legjobb művei közül állítottak ki. Hogy kik az említett fotóművészek?


Ovi D. Pop, a hazai és nemzetközi szinten is elismert nagyváradi fotós tanítványai. A fotóművész harmadik alkalommal hirdette meg fotós tanfolyamát, amire bárki jelentkezhetett. Ezúttal eddig nem tapasztalt érdeklődés mutatkozott a kéthetes kurzus iránt, ugyanis nem kevesebb mint huszonkét feltörekvő fotós tehetség ült be délutánonként az iskolapadba, hogy tökéletesítse tudását – természetesen nem csak elméletben.



A tanfolyamnak csak egy része volt ugyanis az elméleti oktatás, a hangsúly ezúttal is a gyakorlaton volt. A csapat Ovi vezetésével több helyre is ellátogatott, hogy modellek segítségével kreatívabbnál kreatívabb képeket készíthessenek. Az egyik legizgalmasabb helyszín talán a nagykárolyi kastély volt, de persze Szatmárnémeti hangulatos utcái sem maradhattak ki a repertoárból.


A fotós tanfolyam számtalan helyszíne és különleges pillanata köszönt vissza a kiállítók képein, de olyanok is akadtak közöttük, amelyek az alkotók korábbi személyes kedvencei.


Ünnepi beszédet tartott Ovi D. Pop, aki büszkén adta át a munkaügyi és a tanügyminisztérium által elismert okleveleket Pink Brigitta, Habarics Zsolt Attila, Pálffy Anna-Maria, Bozîntan Marius George, Zimbru Patricia Paula, Szabó Tamás Loránd, Mikó Bernadett, Mészáros-Pleşca Cristina-Simona, Juhász Katalin, Nagy Ábel Richard, Csuka Timea-Erzsébet, Roatiş Marius Dinu, Vami Csaba, Szilagyi Mario, Brata Cosmin, Pink Béla, Rachieru Vlad, Hrihorişan Ioan, Paşca Loredana, Mark Bordas, Jakab Orsolya és Ştefy Bâcea részére.


A tanfolyamról egyöntetűen mindenki ugyanúgy nyilatkozott: nem érdemes kihagynia annak, akit érdekel a fotózás. “Én nagyon elégedett vagyok a kurzussal, remek embereket ismertem meg, új barátságok születtek, és persze gazdagítottam a tudásomat is. Én csak azt tudom tanácsolni mindenkinek, akit érdekel a fotózás, hogy ha van rá lehetősége, csinálja meg a tanfolyamot, nem fog csalódni” – mondta Habarics Zsolt, az egyik kiállító.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: