2009-09-17 13:41:36• hírek • Szatmar.ro

Négyen indulnak útra az Európa-ligában

Az Európa-liga csütörtökön induló küzdelmeiben négy román csapat vesz részt.

Egy egész csoportnyira való román csapat vesz részt az UEFA-kupa helyét átvevő Európa-ligában, amelyben a nyolc ötös csoport helyett ezúttal 12 négyes csoportba sorsolták a csapatokat.

A továbbjutási esélyeket figyelembe véve a Steaua áll a legkedvezőbb helyzetben, hisz a papírformának megfelelően a Fenerbahce ellen ugyan kevés esélye van, a moldovai Sheriff Tiraspol pedig nem szólhat bele a versenybe, így a románoknak a Twentével kell megküzdeniük. A hollandok éppen csak lemaradtak a BL-ről, ami jelzi, komoly játékerőt képviselnek. Éppen ezért a Steauának az első fordulóban kötelező a győzelem a Sheriff Tiraspol ellen, még akkor is, ha szurkolóik nélkül kénytelenek lejátszani a meccset. A hiányzókkal mindkét együttes jól áll, a hazaiaknál Golanski, a vendégeknél a román Arbanas nem bevethető csak.

Szintén győzelmi kényszerben lép pályára a Kolozsvári CFR a Köbenhavn ellen, hisz a dánok és a Sparta Prága előtt kéne megszerezniük a második helyet, hisz papíron a PSV Eindhoven más kategóriába tartozik. A vendégek nem számíthatnak három alapemberükre, Nörregaardra, Grönksjaerre és Christiansenre, míg az erdélyiek hiányzói, Peskovic és Cabrera eddig csak perememberek.



Hazai pályán győzelmi kényszerben a CFR és a Steaua fotó: sportfoto.ro


Hasonló helyzetben van a Temesvár is, az A csoportban ugyanis elvileg az Ajax a toronymagas favorit, míg a bánságiak a Dinamo Zágrábbal és az Anderlechttel küzdenek meg a második helyért. Éppen ezért komoly fegyvertény lenne a román gárda számára, amennyiben Amszterdamból pontot vagy pontokat tudnának rabolni az első fordulóban. Az Ajax kirobbanó formában van, a hétvégén hatot rúgott a Fehér Csabával felálló Bredának, míg a bánságiak botladoznak a bajnokságban, az AmsterdamArenában pedig sem Cisovskyra, sem Arman Karamjan szolgálataira nem számíthatnak.

A legnehezebb helyzetben a selejtezőket kalandos módon teljesítő Dinamo van, hisz a papírforma szerint a Panathinaikosz és a Galatasaray a csoport esélyesei. Éppen ezért a románoknak semmiképp nem szabad kikapniuk Grazban. A Sturm azonban (nomen est omen, hisz neve németül vihart jelent) remek támadójátékkal rendelkezik, igaz, védelme nem túl acélos. A Dinamo nem számíthat Zicu, Niculae és Bratu szolgálataira, így könnyen lehet, hogy a fiatal Axente lesz Andrei Crietea párja támadásban. Az osztrákoknál Lamotte a védelemből, Haas a támadórészlegből dőlt ki.

A román csapatok programja:

Sturm Graz-Dinamo 20.00 ProTv
Ajax-Temesvár 20.00 Sport.ro
Kolozsvári CFR-Köbenhavn 22.00 Sport.ro
Steaua-Sheriff Tiraspol 22.00 ProTv

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: