2015-10-16 12:08:49• hírek • Kocsis Zoltán

A VSK vagy a Galac lesz a főnix?

Szatmár.ro archívum
Szatmár.ro archívum

Nem kezdte túl jól a szezont a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata a román élvonalban. Csak azért nem katasztrofálist írtunk, mert végülis milyen reális elvárása lehet az embernek egy olyan csapattól, amelyben a legidősebb játékos alig 24 éves. Persze a szatmári közönség nem ilyen vesszőfutáshoz szokott - emlékezzünk csak vissza, az évtized első éveiben a bajnoki címért volt versenyben a csapat.

Nos, ezek az évek távolibbnak tűnnek, mint a naptár által visszatükröződő három-négy név. Ebben a szezonban ugyanis a (kamasz)lányok az első három fordulóban 94:32-re kaptak ki Alexandria ellen, 123-46-ra Sepsiszentgyörgyön és 97-64-re Temesváron. Viorica Gamalet edző irányításával a mezőny legfiatalabb kerete dolgozik, amelyben az alig 24 éves Szmutku Renáta a legidősebb játékos, míg Kállai Eszter és Roxana Varhaniovski 1999-ben született...

Ez a csapat fogadja szombaton 17 órától a Galaci Phoenix csapatát. A Duna-parti gárda négy amerikai légióst sorakoztat fel, a szakmai munkát pedig a portugál Eugenoi Rodriguez irányítja. A Galac sem kezdte túl jól az idényt, hiszen Arad 77-75 arányú legyőzése után 81-62-re kikapott Craiován, majd 70-65-re a Gyulafehérvártól.

Kérdés: szombaton melyik csapat támad fel főnixmadárként? Sajnos van egy tippünk....

A kosármeccs egyfajta korai felvezetőjeként 12 órától a Both Katalin teremben fogadja a VSK női röplabdacsapata a Nagyváradi CSU együttesét a másodosztályú bajnokság nyugati csoportjának második fordulójában. Az első fordulóban a szatmári lányok 3-1-es vereséget szenevdtek Marosvásárhelyen.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: