2012-04-11 17:23:56• hírek • Szatmar.ro

A VSK már csütörtökön tovább szeretne jutni

Idegenbeli sikere után már a csütörtöki második meccsen szeretné eldönteni az elődöntőbe jutást a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. Az Ady Endre utcai sportteremben 18.30-kor kezdődő összecsapáson azonban a Gyulafehérvár okozhat kellemetlen meglepetéseket, nem véletlen, hogy mindkét fél 50%-os esélyekről beszél.

Gyulafehérváron a VSK 62-60 arányban nyerni tudott, a két győzelemig tartó párharcban nem véletlen, hogy a szatmáriak hazai ünnepet szeretnének. "Nem akarunk a jövő héten még egyszer Gyulafehérvárra utazni, és saját közönségünk előtt szeretnénk ünnepelni. Ugyanakkor úgy véljük, az idegenbeli siker ellenére a továbbjutási esélyek továbbra is egyenlőek. A továbbjutás érdekében minden pályára lépő játékosnak maximálisan koncentrálnia kell, és akkor sikerülhet. A négy közé kerüléssel a célt már teljesítenénk, utána pedig már minden lehetséges", mondta Florin Muresan szakosztályvezető.

Hasonlóképpen vélekedik a vendégek menedzsere, Éles Péter is, aki korábban szép sikereket ért hasonló tisztségben a VSK-val is. "A két csapat abszolút egyforma játékerőt képvisel, és nagyon kevesen múlhat egy meccs, akár egy elhibázott dobáson is. Az ilyen helyzeteket megpróbáljuk kiküszöbölni. Sajnos Ekaterina Abramzon még nem épült fel sérüléséből, pedig vele erősebbek lennénk. A csapaton továbbra sincs nyomás, az első találkozó után annyiban változtak a dolgok, hogy most már két meccset kell megnyerni a továbbjutáshoz".

Szatmári siker esetén Claudia Popék nagy valószínűség szerint Araddal találkoznának majd az elődöntőben: a vértanúk városának csapata az első meccsen 77-61 arányban múlta fölül Craiovát. Az erdélyiek trénere, Dan Morariu, egyik nyilatkozatában kitért a VSK-Gyulafehérvár párharcra is. "Meglepett a szatmáriak sikere, de meghatározó volt, hogy Dan Fleşeriu edző jobban ismeri a román kosárlabdát, mint a cseh Tomas Bilek. Most a VSK az esélyesebb a továbbjutásra, de azért nem zárható ki a meglepetés. Mindenesetre a Gyulafehérvárnak most kevesebb az esélye Szatmáron nyerni, mint volt a VSK-nak a gyulafehérvári találkozó előtt", mondta a szakember.

A osztály, rájátszás, 2. mérkőzések (első meccs eredménye):
Szatmárnémeti VSK-Gyulafehérvári CSU (62:60)
Craiovai SCM-Aradi BC ICIM (61:77)
Temesvári BCM-Târgoviştei CSM (45:68),
Alexandriai Teleorman-Marosvásárhelyi Nova Vita (56:73).

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: