2014-03-27 18:34:12• hírek • Kocsis Zoltán

A VSK elnöke nem tudja, hogy játékosainak albérletet kell fizetniük – a város fizethet

Hevesen bírálták a polgármesteri hivatal költségvetési módosításait az RMDSZ-es tanácsosok a Szatmárnémeti Városi Tanács csütörtöki ülésén. Butka Gergely és Magyar Lóránt élesen kritizálta a megalapozatlan kiadásokat, mint amilyen egy 55.000 eurós kisbusz megvásárlása lett volna.

„Az elénk letett dokumentációban sehol el nem magyarázza senki, hogy ki, mire, milyen célból használná ezt a 19 személyes buszt. Ilyen körülmények közepette teljesen megalapozatlannak tartom, hogy az önkormányzat 249.000 lejért vásároljon egy olyan buszt, aminek hasznosságáról senki nem tudja meggyőzni a költségvetési bizottságot. Szatmárnémetiben számtalan olyan cég van, ahol buszokat bérelhetünk,így legalább a város pénze a szatmári cégekhez kerül", érvelt Butka. A tanácsos aztán hozzátette, a vásárlási összeg mellett egy busz beszerzése egy sor egyéb járulékos költséggel (két új sofőr alkalmazása, biztosítási díj, stb...) jár, ami csak ablakon kidobott pénz lenne.

A fiatal tanácsos értetlenségének adott hangot egy másik költségvetési tervezet kapcsán is. „Akárcsak a busz esetében, azt sem magyarázta el nekünk senki, miért kell 400.000 lejt megvonni a Transurban előre megszabott támogatásából. Még ha igaz is, hogy a vállalat kiadásai csökkentek, akkor sem látom okát, hogy egy ilyen drasztikus támogatásmegvonással veszélybe sodorjuk a működését". „Egyet értek Butka úr javaslatával. A polgármester ezekkel a lépésekkel csődbe akarja vinni a Transurbant", jelentette ki Cosmin Ratiu PDL-és tanácsos is.

A tanács végül csak 150.000 lejt vont meg a Transurbantól, a költségvetési vita azonban ezzel még nem ért váget.

„Nem először tesszük szóvá, hogy a VSK vezetősége abszurd indokokra hivatkozva kér újabb és újabb összegeket", kezdte felszólalását Magyar Lóránt. „A mostani dokumentációban azt írja Valentin Neagu, nem tudta, hogy a klubnak ki kell fizetnie a játékosok albérletét! Ha ő elnökként ezt nem tudta, akkor azt jelenti, hogy inkompetens! Mindenki tudja, hogy egy sportklub költségvetését nem naptári év, hanem versenyszezon szerint alkotják meg. Tehát a bérleti díj problémájával szeptember óta szembesülnie kellett volna. Arról nem beszélve, hogy a beígértek közül semmit sem tartottak be. Azt ígérték, csökkenteni fogják a klub költségeit, ezzel szemben ugyanúgy 2,5 millió lej a költségvetése, mint az előtte lévő években. Csakhogy az eredmények távol állnak a korábbiaktól. Azt is ígérték, hogy nagyobb hangsúlyt fektetnek a tömegsportra, ám ebből se lett semmi. A szakosztályok költségvetése továbbra sincs meghatározva, sem az elérendő célok, pedig mindjárt itt a szezon vége. Az igazgatótanácsot hónapok óta nem hívták össze és arról is a sajtóból kell értesülnünk nekünk igazgatótanácsi tagoknak, hogy például meghosszabbították a kosárcsapat edzőjének szerződését", fakadt ki Magyar.

Butka immár sokadjára ismét kifogásolta, hogy Valeriu Neagu VSK-elnök, mindamellett, hogy beismeri, nem tudja miből áll a klub igazgatása, van annyira arrogáns, hogy soha nem jelenik meg a városi tanács előtt, hogy igazolja magát".

Marcela Papici alpolgármester, egyben a VSK igazgatótanácsának elnöke igazat adott Magyarnak és Butkának, elmondva egyben, hogy a tanácsot azért nem hívták össze, mert Dorel Coica polgármester jelezte, részt kíván venni rajta. Meg is kapta az összes szükséges dokumentációt, majd elutazott Németországba. Az igazgatótanács ülésére így jövő héten kerülhet sor.

Amint az a szerkesztőségünkbe elküldött fénymásolat fényképéről is látszik, a Neagu 130.000 lejt kért a Both Katalin Sportterem fenntartására, mert egy tavaly novemberben kötött megállapodás jegyében a VSK vállalta a költségek 80%-nak finanszírozását. Emellett 90.000 lejt kért a sportolók albérleteinek fedezésére, mivel „eddig nem tudtam, hogy az albérletek díjait is ki kell fizessük".

A heves támadások ellenére végül a tanács megszavazta a 210.000 lejes támogatást a VSK felé. Mint ahogy megszavazta azt a 200.000 lejt is, amelyből a hivatal ingyenes műfüves focipályákat akar építeni a városban. Hogy hányat - nem fogják kitalálni - egyelőre senki sem tudja....

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: