2015-03-17 15:36:13• hírek • Szatmár.ro

A VSK cselgáncsozóinak sikereiről beszélt Coica

A polgármester szerint jó ötlet volt a VSK két szakosztályát nyolcra növelni - neked mi a véleményed?

Dorel Coica polgármester kedden délben megtartott sajtótájékoztatóján a VSK cselgáncs szakosztályának a sikereiről beszélt, bemutatva annak vezetőjét, Vasile Fuslét, illetve az egyik legeredményesebb sportolóját, Marian Halast.

Kijelentették: a szatmári cselgáncs olyan eredményekkel büszkélkedhet most, mint talán soha. A 2014-es évben 41 érmet szereztek különböző megmérettetéseken a szakosztály sportolói - 22 érmet romániai versenyeken, 19-et pedig külföldi versenyen szereztek. Kiderült az is, hogy a cselgáncsozó az egyetlen szatmári sportoló, aki az ország olimpiai keretében szerepel és esélye van a 2016-os riói olimpián való részvételre. Több nemzetközi versenyen is szatmáriak alkották a román csapat gerincét. "A Balkán bajnokságon öt sportolóból négy volt szatmári" - mondta Fusle.

Coica büszkén magyarázta: a VSK polgármestersége alatt két szakosztályról nyolcra bővült, a tekézők és a cselgáncsozók pedig remek eredményeikkel öregbítik városunk hírnevét.

A tények azt mutatják, hogy az annak idején sikeres férfi kézilada és a női kosárlabdacsapat ma már meg sem tudja közelíteni a múltban elért remek eredményeit, a tekében vagy a cselgáncsban pedig ugyan sikeresek lehetnek a szatmári sportolók, de ezek nem akkora tömegeket megmozgató versenyek és nem annyira népszerűek a közönség körében, mint a már említett csapatjátékok.

Neked mi a véleményed? Jó ötlet volt nyolc szakosztályosra bővíteni a VSK-t?

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: