2011-07-11 16:16:27• hírek • Szatmár.ro

A Túrmente is csatlakozott a Big Jumphoz

Első alkalommal került megszervezésre az Big Jump névre hallgató megmozdulás a Túr folyón. Az Erdélyi Kárpát Egyesület - Szatmárnémeti csatlakozni kíván ahhoz az Európai Uniós megmozduláshoz, mely a természetes vizek állapotára hívja fel a figyelmet.

A Big Jump egy tömegmegmozdulás, amely egyazon napon, egyazon időben kerül megszervezésre Európa szerte. Az esemény fő céljai közt szerepel a természetes vizek újra felfedeztetése az emberekkel. Az idei év leszögezett dátuma július 10., 16.00 óra volt, helyi idő szerint.

Az EKE egy rövid programmal ünnepelte a neves napot. Az indulás Szatmár központjából történt délután két órakor, ahonnan kerékpárral közelítették meg a rendezvény helyszínét. A Mikolához tartozó Deák-tanya mellett kanyargó Túr folyó ideális fürdőzőhelynek bizonyult. A helyszínre érve a megmozduláshoz a helyi fiatalok is csatlakoztak.

A Nagy Ugrásra pontban 4 órakor került sor, amikor mintegy 70 - 80 ember igyekezett mielőbb a vízben kikötni.
A nap folyamán sor került szalonnasütésre is, de az esemény igazán szórakoztató pontja a kötélhúzás volt a folyó két partjáról. A résztvevők kipróbálhatták, hogy milyen fából is faragták őket, megpróbálva kimászni a vízből, miközben a kötél túlsó végén ugyanerre törekedett egy másik csapat is.


Vízi kötélhúzás: nagy buli volt
Vízi kötélhúzás: nagy buli volt


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: