2015-08-12 15:16:48• hírek • Szatmár.ro

Ezek mostanság a leggyakrabban adott keresztnevek Szatmárnémetiben

A névadásban is megvannak a trendek, mikor a klasszikus, mikor a modern hangzású neveket kapják többségben az újszülöttek. A Szatmárnémeti Lakossági Nyilvántartónál érdeklődtünk: mostanság melyik a legnépszerűbb név? Ha egyedi nevet szeretnél a gyermekednek, mindenképp olvasd el a cikkünket!

Vannak, akik a családi felmenők keresztneveit adják tovább gyermekeiknek, mások számára fontos, hogy a gyermek nevét ne lehessen más nyelvre fordítani. Megint másokat nagyban befolyásolnak a közéletben gyakran feltűnő figurák, de vannak olyanok is, akik különleges, egyedi hangzású nevet választanak.

Torja Ionel, a lakossági nyilvántartó osztályvezetője segítségével kutatni kezdtünk, hogy most melyek a leggyakrabban adott keresztnevek. A fiúnevek között a bibliai nevek dominálnak. A leggyakoribb a Dávid, de sok gyermeket keresztelnek Krisztiánnak, Luca-nak (Lukács). A női nevek között népszerű a Sára, Hanna, Mira, Sofia, Zsófia, Maya vagy Antónia. Úgyhogy ha valaki igazán egyedi nevet szeretne adni gyermekének, akkor inkább klasszikus vagy régies hangzású nevet válasszon gyermekének, azt valószínűleg nem viseli majd több gyermek is az óvodai csoportban vagy az iskolai osztályban.

A Szatmárnémetiben adott gyakori nevek többsége ott van a magyarországi divatnevek között is. A 2014-es magyarországi adatokat tekintve ott a legnépszerűbb a Bence volt - 1551 fiúgyermek kapta ezt első és 231 gyermek kapta második utónévnek. A lista folytatása: Máté, Levente, Ádám, Dávid, Dániel, Marcell, Balázs, Milán és Dominik. A női nevek közül Magyarországon messze a leggyakoribb a Hanna - 1856 gyeremek kapta ezt a nevet első, 466 gyeremek pedig második keresztnévnek. A sorban az Anna, Jázmin, Lili, Zsófia,  Emma, Luca, Boglárka, Zoé és Nóra kövezkezik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: