2020-02-25 12:10:42• hírek • Bajnai Botond

A Trestia tőzegláphoz szervez kirándulást szombaton az EKE

február 29

Az Erdélyi Kárpát Egyesület Szatmárnémeti szervezetének éves túratervében apró változás következik: a szombatra tervezett turci bányákhoz való gyalogos kirándulást a elhalasztják, helyette a Trestia tőzegláphoz indulnak a kirándulók.

Az éves túratervben meghirdetett „Gyalogos kirándulás a turci bányákhoz” az utóbbi napok esőzései miatt elmarad, mivel ez az útvonal most elég sáros, de azon leszünk, hogy ezt még az idén bepótoljuk – írja közösségi oldalán az EKE.
Helyette egy másik kevésbé sáros útvonalon indulnak el: az Avas hegységben, a Trestia tőzeglápokhoz szerveznek kirándulást, ahová minden érdeklődőt szeretettel várnak.

A szervezők véleménye szerint egy könnyed, családbarát túra lesz ez, tehát gyermeket és kutyát is bátran hozhat magával, aki nem a négy fal között tervezi tölteni a soron következő hétvégét.

A szervezők tájékoztatása szerint szombat reggel 8.30 órakor a Batizi úti Penny szupermarket parkolójában lesz a találkozó, onnan járművekbe szerveződve indulnak el a kirándulók a lunai fatemplomig, ahonnan egy körülbelül 8 kilométeres kirándulás vár a csapatra.

Az út egy jó része köves, tehát nem egy sáros szakasz, magasabb helyeken pedig esetleg hóval találkozhatnak a túrázók. A végcél a Trestia tőzegláp.
Amennyiben a meteorológusok mégis rossz időt jósolnának szombatra, a kirándulás elmarad, viszont ezt péntekig közösségi oldalukon jelezni fogják a szervezők.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: