2018-10-02 17:58:11• hírek • Szatmar.ro

A TranzitFeszt szerdai programja

A TranzitFeszt szerdai programja

Október 3., szerda:

 

15.00, 21.00 – Adrian Sitaru - Alina Grigore: Illegitim (rendező: Adrian Sitaru), a Kolozsvári Állami Magyar Színház előadása. Helyszín: Északi Színház, színpadi nézőtér

 

Adott egy szétesőfélben levő, zilált család, amelyből hiányzik az anya. Minden családtag a saját előítéleteivel küzd, és mindegyiküknek megvan a maga igazsága. Világunk kicsinyített mása ez, saját ítélőképességünk buktatóira, torz világnézetünk által okozott közönyünkre ismerhetünk benne, mi, egyszerű emberek és filozófusok egyaránt. Folyamatosan láthatatlan szemüveget, szemellenzőt, vagy színes lencsét viselünk, csak azt látjuk, amit látni szeretnénk, ami kényelmes, amit megtanultunk látni. Megállíthatatlanul forgunk körbe, párhuzamos valóságokat élünk meg. Van-e lehetőségünk felülemelkedni mindezen? Lehet, hogy a feltétlen szeretet hiányzik ehhez, ahogy az anya hiánya érezhető a családban. (Adrian Sitaru)

 

19.00 – Olga Macrinici, Adriana Radu: Védett/Védtelen, a marosvásárhelyi Animact Egyesület előadása. Helyszín: Ács Alajos Stúdióterem
 

A VÉDETT / VÉDTELEN egy dokumentarista színházi projekt, mely azt szeretné elérni, hogy a szexuális nevelés ne legyen többé tabu téma. A színházat az oktatás eszközeként használjuk, a színpadot pedig a gondolkodás terévé alakítjuk át, rámutatva, hogy mekkora szüksége van a szexuális nevelésre a romániai iskolarendszerben. Az előadást 14 éven aluli nézőink számára nem ajánljuk.

 

A TranzitFeszt előadásaira jegyek kaphatók az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában hétköznaponként 10 és 17, szombaton pedig 10 és 13 óra között, illetve az előadás előtt egy órával. Online jegyvásárlás a Biletmaster.ro-n!

 

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: