2018-10-01 11:17:20• hírek • közlemény

A TranzitFeszt keddi műsora

Szeptember 28-án kezdetét vette a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Táruslata és román tagozata által közösen szervezett színházi fesztivál, a TranzitFeszt. A fesztivál ezúttal az identitás fogalomkörét járja körbe.

Mutatjuk, milyen előadásokra lehet számítani a fesztivál következő napján, kedden.
 

Október 2. kedd:
 
17.00 – Oláh Horváth Sára: Gyerekjáték (rendező: Bordás Attila) – Havi Dráma SzatmárON felolvasószínházi előadás. Helyszín: Ács Alajos Stúdióterem. 
Az előadás hét nő és egy férfi közreműködésével humorosan közelíti meg a nők anyaságról, gyerekvállalásról alkotott képét. Egy idő után azonban torokszorító, sőt megdöbbentő fordulatokat vesz a történet. Az emberek és események mégsem olyan felszínesek, mint amilyennek látszanak. A szöveg néhol provokatív nyelvezetű, 14 éven aluliaknak nem ajánljuk. Az előadás szereplői: Bogár Barbara, László Zita, Gál Ágnes, Keresztes Ágnes, Moldován Blanka, Kofitty Annamária, Gaál Gyula és Rappert-Vencz Stella.
 
19.00 – Thornthon Wilder: A mi kis városunk (rendező: Cristian Ban), az aradi Ioan Slavici Klasszikus Színház előadása, magyar felirattal. Helyszín: Északi Színház, színpadi nézőtér.
Aradi születésű lévén, mindig is érdekelt, kik lakhattak a műemléki épületekben, milyen üzletek lehettek száz évvel ezelőtt a  sugárúti gyógyszertárak és kaszinók helyén, vagy hogyan töltötték akkoriban az aradiak a szombat estéket. Az „A mi kis városunk” több szempontból is folytatása a „Az enyéim szuperek voltak” projektnek. Valójában egy nagyon különleges és intim találkozás a színészekkel, akikkel együtt újraalkottuk a helyszíneket, a szereplőket és városunk meséit. Thornton Wilder „A mi kis városunk” című művéből kiindulva, a szövegkönyv a próbák alatt született meg, olyan régi interjúk, könyvek és fényképek felhasználásával, amelyeket a 30-as évekből őriz a helyi Történelmi Múzeum. Célunk az volt, hogy új nézőpontot kínáljunk az akkori városlakók életéről és a közösség fogalmáról, már amennyiben beszélhetünk ilyesmiről napjainkban. (Cristian Ban)
 
21.00 – Next (rendező: Dabóczi Dávid), a marosvásárhelyi András Lóránt Társulat előadása. Helyszín: Szakszervezetek Művelődési Háza, színpadi nézőtér.
Az ember élete során, kortól függetlenül, ideje legnagyobb részét kapcsolatok kialakítására fordítja. Igaz barátokat, szeretetet, szerelmet remél, de sokszor merően más irányt vesznek a dolgok. Viszonyaink fájdalmat, szenvedést, bánatot, az önmagunkról való lemondást is magukban hordozzák. Józan korlátok közt maradnak-e érzéseink vagy eluralkodik rajtunk valamiféle abszurd állati késztetés, és önként semmisítjük meg magunkat egy hamis ideáért? Tetteinkre a szeretetből származó odaadás vagy az érthetetlen függőség lesz jellemző? (Dabóczi Dávid) Az előadást 16 éven aluli nézőink számára nem ajánljuk.
 
22.00 – Just Push Play – Impro Show. Helyszín: Poesis étterem
Egy teljesen spontán előadás, a nézők javaslataira épülő improvizáció, rendező és próbák nélkül. A távirányító a nézők kezében van.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: