2009-09-30 15:14:46• hírek • Szatmar.ro

A Toyota is a távozást fontolgatja

A költségekre panaszkodik és a Honda valamint a BMW példáját követheti a Toyota.

Elképzelhető, hogy szűk egy éven belül a Honda és a BMW után a Toyota is hátat fordít a Forma1-nek, legalábbis japán sajtóértesülések szerint. Az ok, akárcsak az előző két gyár esetében, a pénz.

„Olyan Forma1-et szeretnénk, ahol a versenyzéshez kevesebb pénz is elég. Meg kell vizsgálnunk a feltételeket, mielőtt az autógyárral egyetértésben döntést hozunk" , nyilatkozta Jamasina Tadasi, az istálló elnöke, a Jomiuri napilapnak.

A Toyota 2002 óta vesz részt önálló istállóként a Forma1-ben és ezen idő alatt annak ellenére csak 12 dobogós helyezést tud felmutatni, hogy az éves költségvetése mindig 300 millió euró körül mozgott.

Bár a japán csapat már korábban leadta a nevezését a 2010-es évadra, kilépése mégsem zárható ki. Ennek egyik jele lehet, hogy hétfőn jelezték, nem élnek Timo Glock szezon végén lejáró szerződében belefoglalt opciós jogukkal és egyelőre nem hosszabbítják meg a német kontraktusát. Döntés mindkét esetben novemberben várható.



A Toyota is kiléphet a Forma1-ből


A Forma1-el kapcsolatos hír továbbá, hogy sajtóértesülések szerint a Ferrari csütörtökön jelenti be Fernando Alonso érkezését. Ez egyben Kimi Raikkönen távozását jelentené, akit azonban a McLaren tárt karokkal vár vissza Lewis Hamilton mellé.

Szintén a pilótakeringőt érintő pletyka, hogy Rubens Barrichello a Williamsnél köthet ki. A brazil jelenlegi csapata, a BrawnGP inkább Jenson Buttont tartaná meg, az álláspontok azonban egyelőre távoliak. Amennyiben azonban a megállapodás megszületik, akkor Barrichellónak mennie kell. Az nyílt titok, hogy a Williams egyik autóját a 22 éves, újonc Nico Hülkenberg vezeti majd, a német mellé pedig egy tapasztalt versenyzőt ültetnének az angolok.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: