2009-02-26 18:20:28• hírek • Szatmar.ro

A Toyota a változások győztese

Jelen állás szerint a japán istálló alkalmazkodott a legjobban az új szabályokhoz.

Az elmúlt héten több istálló is Bahreinben tartózkodott és ha éppen nem volt homokvihar, akkor tesztelt is. Az ottani események alapján úgy tűnik, egyelőre a Toyota nyert a legtöbbet az idei szabálymódosításokon.

 

Legalábbis ezt állítja az motorsport-aktuell.com című német honlap, mely a pilóták által a pályán elért köridők mellett azt is figyelembe vette, hogy melyik autónak mennyi technikai gondja akadt. Az egyik legfontosabb szempont, amit a németek vizsgáltak, az volt, hogy a visszatérő slick gumik melyik istállónál mennyire forrósodtak fel és milyen gyorsan koptak. Márpedig a legkevesebb ilyen gondja a Toyotának volt. Ezen érvek alapján állítják a lap szakemberei, hogy a Toyota vezeti egyelőre az alkalmazkodási versenyt.

A németek a kinetikai energia-visszanyerő rendszert, KERS-t is megvizsgálták és arra a következtetésre jutottak, hogy a méregdrága technológia egyelőre messze áll a hozzá fűzött reményektől. Az eredmények alapján a KERS nem támogatja a várt mennyiségben az előzéseket sem.

Több csapat is vonakodik a rendszer alkalmazásától, így a Toyota eddig csak egyszer tesztelte, a Williams pedig kilátásba helyezte, hogy a melbourne-i megnyitón még nélküle küldi pályára az autóit. Ám addig még sok minden megváltozhat.

Egyelőre a Toyota áll a legjobban. fotó: http://www.toyota-f1.com

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: