2013-08-12 14:06:22• hírek • Póti Orsolya

A Toroioaga-csúcson csaptak fel a lángok

Illusztráció
Illusztráció

Erdőt veszélyeztetett az az avartűz, amely az elmúlt héten ütött ki Máramaros megyében, a Toroioaga-csúcson. A tűzesethez más megyékből is érkeztek tűzoltók és önkéntesek.

Avar égett és fenyőlomb gyulladt ki a Máramaros megyei Toroioaga-csúcson, Borsa város környékén. A tűz egy közeli erdőt veszélyeztetett - tájékoztatott a Szatmár Megyei Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége.

A katasztrófavédelmi ügyeletes tájékoztatása szerint a tűzesethez több megyéből érkeztek tűzoltók, akik a tüzet körülhatárolták és jelenleg is oltanak. A Szatmári Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége részéről összesen 30 hivatásos tűzoltó vesz részt az akcióban Maroiu Adrian irányításával.

A még három napig tartó mentőakcióba az katasztrófavédelmi felügyelőségek munkatársain kívül önkéntesek is bekapcsolódtak.

Az utóbbi időszakban történő avar- és erdőtüzekre való tekintettel a tűzvédelmi szabályok betartására hívja fel a lakosság figyelmét a Szatmári Sürgősségi Helyzetek Felügyelősége.

A mezőgazdaságban bekövetkező növényi károsodás ellen a területen gazdálkodók talajjavítással, öntözéssel, az öntözéses gazdálkodás bevezetésével tudnak eredményesen védekezni. A vízhiány kivédése érdekében egyaránt biztosítani kell a térségek közötti vízátvezetési lehetőséget.

A szabadban tüzet gyújtani, tüzelőberendezést használni csak úgy szabad, hogy az a környezetére ne jelentsen tűz- vagy robbanásveszélyt. A tüzet és a tüzelőberendezést őrizetlenül hagyni nem szabad. Veszély esetén a tüzet azonnal el kell oltani.

Szabadban a tüzelés, a tüzelőberendezés használatának helyszínén olyan felszereléseket kell készenlétben tartani, amelyekkel a tűz terjedése megakadályozható, illetve a tűz eloltható. Égő cigarettát, gyufát és egyéb gyújtóforrást tilos olyan helyre tenni, vagy ott eldobni, ahol az tüzet vagy robbanást okozhat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: