2009-02-06 15:45:40• hírek • Szatmar.ro

A Toro Rosso Bourdais-t választotta

Sebastien Bourdais marad az olasz-osztrák csapat második pilótája 2009-ben.

Sebastien Bourdais marad a Toro Rosso csapatánál és ő lesz a már korábban megnevezett Sebastien Buemi csapattársa a 2009-es szezonban, jelentette be a faenzai istálló. Ezzel az is eldőlt, hogy csapatnál marad a hagyomány, mivel az előző szezonban Sebastian Vettel volt Bourdais csapattársa, de ő a Red Bullhoz szerződött.

 

Bourdais a tavaly debütált a Forma1-ben az olaszok színeiben és a kezdeti sikerek után (pontot szerzett az első futamon) teljesítménye visszaesett. Igaz, a szezon végére ismét volt néhány jobb eredménye, talán ez döntött mellette a japán Takuma Szatóval folytatott versenyfutásban.

Franz Tost csapatfőnök elmondta, sokat várnak az idén a négyszeres ChampCar bajnoktól, aki immár ismeri a csapatot, a környezetet és a Forma1 világát. „Tapasztalata nagy hasznunkra válhat, akárcsak az, hogy az Amerikában eltöltött évek alatt hozzászokhatott az ismét bevezetendő slick gumikhoz."

A Toro Rosso csapata a jövő hét elején mutatja be az új autót és akkor kezdi el a teszteléseket is a március kilencedikén induló új szezonra.

Bourdais egy nem éppen szabályszerű manőver közepette

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: