2012-11-08 16:58:27• hírek • Szatmár.ro

A Tökmag és a Hórihorgas nyitja a bábszínházi évadot

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának Brighella bábtagozata 2012. november 12-én, hétfőn 11 órától A Tökmag és a Hórihorgas című előadásával nyitja meg 2012/2013-as évadát.

„Ez egy általunk írt történet, amely alapjául a tréfás népmesék szolgáltak, az alaphelyzetet pedig a bohócok világába ágyaztuk. Olyan tréfás népmesei hősök alakjaiból ihletődtünk, mint például a Bolond Istók vagy az Ilók és Mihók. A népmesei figurák egy átfogó történetben jelennek meg, amely olyan alapvető emberi viszonyokat dolgoz fel, mint a barátság, a harag vagy a szerelem. Az előadás érdekessége, hogy a megszokottakkal ellentétben a cselekmény nem népmesei világban játszódik, hanem a bohócok, a cirkusz fiktív atmoszférájában.

Nem csak a történet maga, hanem az előadás teljes látványvilága is kicsit a groteszk felé mozdul el, amelyet a jelmezek és a bábok formája erősít fel" - fogalmazott a produkció kapcsán Szilágyi Regina rendező, a bábtagozat vezetője.

Az Iciri-piciri bérlet tulajdonosai számára készült bábelőadás szereplői Bandura Emese, Nagy Anikó, Bandura Tibor és Nagy Tamás, rendezője Szilágyi Regina, látványtervezője Bodor Judit, a bábok kivitelezői Baráth Csaba Attila és Szemerei Zsolt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: