2012-02-27 13:29:23• hírek • Szatmár.ro

A Tiszán gyakorlatoztak a Multisalva speciális mentői

A Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület szervezésében tartottak közös jégből mentési gyakorlatot és bemutatót február 25-én. A szatmárnémeti Multisalva Speciális Mentő Egyesület is részt vett a gyakorlaton, ők tartották az egyik leglátványosabb mentési bemutatót.

Gyerekek, a közeli falu lakói és természetesen több mentőcsapat is részt vett a február 25-én, a Vásárosnamény közelében, Gergelyiugornyán megrendezett mentési gyakorlaton, amelyet a Felső-Tiszavidéki Búvár és Mentő Közhasznú Egyesület szervezett. A helyi és környékbeli rendőrök, tűzoltók és mentőalakulatok mellett meghívást kapott a szatmári Multisalva is. A szatmári speciális mentő egyesület látja el a hegyi mentési feladatokat a megyében, de számos egyéb vészhelyzetben is bevethetők - legutóbb a Nagykároly környékén kialakult hótorlaszok miatt elakadt autókból mentették ki a bajba jutottakat.

A hétvégi gyakorlatozás célja főként a jégből való mentési módszerek bemutatása, gyakorlása volt. A Fülöp Szabolcs vezette öt fős szatmári mentőcsoport a jeges vízbe esettek kimentése mellett kis ízelítőt adtak abból is, hogy hogyan tudnak segíteni árvizek esetén egy szigeten vagy háztetőn rekedteken: motoros siklóernyővel rádiót juttattak el a bajba jutotthoz, illetve kötelet, amellyel egy gumicsónakot húzhatott magához és azzal elhagyhatta a veszélyes területet.

Fülöp Szabolcstól megtudtuk: a közeljövőben egy hasonló gyakorlat megszervezését tervezik Szatmárnémeti közelébe, amelyre meghívják a hétvégi házigazdákat is.

A Multisalva bemutatója Gergelyiugornyán - fotó: langlovagok.hu

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: