2013-07-03 17:05:02• hírek • Kocsis Zoltán

A Tankcsapda is fellép az idei Partiumi Magyar Napokon!

Szatmárnémetiben lép fel a tankcsapda fotó:  tankcsapda.com
Szatmárnémetiben lép fel a tankcsapda fotó: tankcsapda.com
A Tankcsapda honlapja szerint az együttes legutóbbi közel két éve koncertezett Erdélyben, a Félszigeten. Ez egyben azt is jelenti, hogy erdélyi közönség előtt most mutatkozik be a csapatban Sidlovics Gábor. A Zanzibár egykori gitárosa a 2012 elején kilépő Molnár „Cseresznye” Levente helyét vette át.

A Szatmar.ro olvasói megszavazták, a szervezők pedig elhozzák: történelme során első alkalommal játszik Szatmárnémetiben a Tankcsapda! Nem ez lesz azonban a XII. PMN egyetlen premiere, ám erről a szervezők egyelőre nem kívánnak beszélni. Várjuk tehát a további meglepetéseket!

Talán olvasóink emlékeznek még rá, 2011-ben kikértük a véleményüket, kit szeretnének leginkább látni a Partiumi Magyar Napok 2012-es kiírásában. A legtöbb szavazatot az Edda kapta, a szervezők pedig leszerződtek az Eddával. Közvélemény-kutatásunkat tavaly szeptemberben is megismételtük: akkor magasan a legtöbb szavazatot a Tankcsapda kapta. Azóta vártuk az erről szóló híreket, ám a szervezőkből egy hangot sem lehetett kiszedni.

„Igaz, hogy a Tankcsapda lép fel a Partiumi Magyar Napokon? Az unokatesóm mondta, hogy látta Tankcsapda honlapján", szegezte szerkesztőségünkhöz a kérdést egy kedves ismerős. Pillanatok alatt lecsekkoltuk az infót az interneten, majd rögtön tárcsáztuk Stier Péter főszerevezőt és megismételtük a fenti kérdést. Elismerte: augusztus 23-án, péntek este Szatmárnémeti új központjában bizony élő koncertet ad Magyarország talán legismertebb és legkedveltebb rockbandája! Utóbbi jelzőkre bizonyíték, hogy a tavaly ősszel megjelent „Rockmaffia Debrecen" című albumuk rögtön az első nap aranylemez lett Magyarországon!

Mindez ráadásul igazi premier, mert az 1989 februárjában Debrecenben alakult Tankcsapda még soha nem lépett fel Szatmárnémetiben! Hatalmas rajongótáborának azonban immár alig másfél hónapot kell várnia.

Nem a Tankcsapda az egyetlen olyan sztárfellépő, aki korábban még nem játszott a szatmárnémeti közönség előtt... erről azonban egyelőre nem akart többet elárulni Stier.

Elmondta viszont, hogy a XII. Partiumi Magyar Napok ezúttal is hét napig tart, augusztus 19-25. között. Amint azt az előző években is megszokhattuk, az események nagy része idén is három helyszínre koncentrálódik: a Tűzoltó-torony alatt lesz a megnyitó és az első négy nap főbb eseményei is itt zajlanak majd. Az Október 25 téren felállított színpad két koncertnek ad otthont - ezek közül az egyik a Tankcsapda. Az utolsó három nap forgataga a Kossuth-kertben lesz, ahol idén is két színpad áll majd.

Stire Péter elárulta, idén több színházi előadás és több kiállítás is színesíti majd a rendezvénysorozatot. A képzőművészeti és fotókiállítások mellett egy rendkívüli sporttörténeti kiállítás is várja majd az érdeklődőket.

Szintén újdonság, hogy a Partiumi Magyar napok egy hete alatt Szatmárnémeti szórakozóhelyein minden este fellép egy-egy zenekar - a klubhangulat felélesztése céljából.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: