2018-08-07 10:07:36• hírek • Bede Emőke

A TV2 is megszólalt a kialakult botránnyal kapcsolatban

Hatalmas felháborodás lett abból, hogy pénteken kikerült a legnagyobb Szatmár megyei kábeltévé-szolgáltató csomagjából a TV2, a Mozi+ és a Prime.

A magyarországi cégcsoport több napnyi csend után végre reagált a kialakult helyzetre. A televíziócsatorna weboldalán nyilvánosságra hozott közlemény szerint a romániai kábeltévé-szolgáltató eddig jogtalanul sugározta a TV2, a Mozi+ és a PRIME műsorait. Épp ezért a román fél nem önszántából vette ki a csomagból sokak kedvenc csatornáit, hanem csak egy felszólításnak tett eleget azáltal, hogy megszüntette a jogsértő állapotot. A TV2 ezen rövid indoklással kívánt pontot tenni az ügy végére, további magyarázatokba nem bocsátkozott.
 

Suta János, a helyi kirendeltség vezetője korábban a Szatmár.ro-nak elmondta, a csatornalistát központilag állítják össze, a szatmárnémeti kirendeltség csak a hálózat működtetéséért felelős, azaz megyei szinten nem tudják orvosolni a kialakult helyzetet. Suta emellett visszautasította azon vádakat is, melyek szerint szerződésszegést követtek el a csatornák cseréjével. A szerződés ugyanis televíziós adók számáról szól, a konkrét adásokról nem. Kivételt képez a szolgáltató MAX Pack vagy a HBO-csomagja, amelyek esetében a csomag tartalma is szerződésben van rögzítve.
 

A TV2, a Mozi+ és a PRIME helyett egyébként a Comedy Central, Comedy Central Family, illetve a Film 4 műsorait láthatják az erdélyi nézők, de a közösségi felületeteken egyre többen fogalmazzák meg elégedetlenségüket az új csatornákkal kapcsolatban.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: