2015-08-05 13:47:23• hírek • Szatmár.ro

A TIFF Karaván záróestjén: fekete komédia Almodóvár-módra!

Utolsó estéjéhez érkezett a városunkban első alkalommal megszervezett TIFF Karaván: a hétfő esti Clouds of Sils Maria egy nemzetközi fesztiválokon is díjazott külföldi alkotás volt, kedd este az eső elől a Szakszervezetek Művelődési Házába költözött a filmvetítés, de így is teltházat hozott a Comoara című Porumboiu-alkotásnak.

Augusztus 5-én egy rövidfilm után 21.45-től a fekete humor egy gyöngyszemét kínálják a filmrajongóknak a szervezők: az Eszeveszett Mesék Pedro Almodóvárral koprodukcióban készült és a Cannes-i Filmfesztiválon sikert aratott, olyannyira, hogy a filmforgalmazók legjobbjai szálltak érte versenybe, sőt idén Oscar-díjra is jelölték.

Címszavakban az eszeveszett történetről: van itt kapitány, aki egy repülőgépre ültet fel mindenkit aki valaha megbántotta, egy pincérnő, aki egyik vendégében apja halálának okozóját véli felfedezni, egy robbantásszakértő, akivel a parkolótársaság szórakozik, két összeszólalkozó sofőr, egy menyasszony, akinek az esküvőjén megjelenik a vőlegény szeretője és egy apa, aki a fia által okozott halálos balesetet próbálja eltussolni. Hogyan fonódik össze a történet, hogyan lesz ebből egy eszeveszett mese? - ma este a Coposu sétányon minden kiderül.

A rendezvényre a belépés ingyenes, a helyszínen a Crush bár hideg fröccsel várja a filmre és minőségi borokra szomjazókat, a szervezők néhány kényelmes párnát is előkészítettek a vetítésre, szóval minden adott egy kellemes szabadtéri mozizáshoz.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: