2012-08-15 13:34:21• hírek • Póti Orsolya

A Szűzanya tiszteletére adtak koncertet fiatal tehetségek

Nagyboldogasszony mennybemenetele alkalmából klasszikus zenei koncertre került sor a szatmárnémeti Kálvária templomban augusztus 14-én. A rendezvény idén is sok fiatal tehetségeknek adott alkalmat a bemutatkozásra.

A Jézus Szentséges Szíve Plébánia minden évben koncertet szervez a Szűzanya tiszteletére, Nagyboldogasszony mennybemenetelének alkalmából. A rendezvény évről évre mind több érdeklődőt vonz, és a fellépők száma is egyre gyarapodik. Idén nyolc tehetséges fiatal és az Adoremus Kórus tagjai lepték meg a közönséget néhány különleges klasszikus zenei darabbal.

A Román János plébános által celebrált ünnepi szentmise után, este 20 órától kezdetét is vette a koncert Pincés Pap Katalin hegedűjátékával, aki a Hattyú című művet adta elő az "Állatok farsangjából". Őt követte Székely Alpár hegedűművész, aki Vecsey Ferenc szomorú keringőjét játszotta. A hegedűművészek után az énekesek léptek fel: elsőként Jakab Ildikó, majd Marius Boros adott elő részletet Handel "Messiah" című oratóriumából.

A csodálatos dallamok után további hegedűművek és zongoradarabok csendültek fel: Savian Corina egy Chopin keringővel, Flontas Lucian egy Schubert darabbal, míg Balaskó Balázs szintén egy Chopin művel szórakoztatta a közönséget.

A Szűzmária tiszteletére rendezett koncerten fellépett Fátyol Lujza operaénekesnő is, aki jelenleg a Düsseldorfi Opera tagja. Fátyol a Pie Jesut, majd az Otello című operából az Ave Mariát adat elő. Közben felcsendült Faure Pie Jesu Mascagni Ave Mariája Jakab Ildikó és Boros Marius előadásában, végezetül pedig az Adoremus Kórus lépett fel Kuki Zsolt vezénylésével.

Zárásképpen Román János plébános szólt a közönséghez, megköszönvén a csodálatos koncertet, illetve a fellépők és a szervezők áldozatos munkáját.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: