2018. június. 23., szombat
Névnap:
2014-08-22 11:22:51• hírek • Szatmár.ro, Partiuminapok.ro

A Szerelemkertben jártunk a Nagyvárad Táncegyüttessel

Az időjárás nem volt kedvező, a Szakszervezetek Művelődési Házában adták elő a táncjátékot.

Még a borongós időjárás sem vethetett véget a 13. Partiumi Magyar Napok jókedvének. Az esővel fenyegető felhők elől ugyan be kellett menekíteni a negyedik nap szabadtéri rendezvényeit a Tűzoltótorony mellől a szatmárnémeti Szakszervezetek Művelődési Házába, de ez egy fikarcnyit sem vont le az esemény színvonalából.

A nagyváradi Szigligeti Színház Nagyvárad Táncegyüttese Szerelemkert című előadásával igazi varázslattal lepte meg a szatmári közönséget, táncos-zenés utazásra vitte el nézőit Kalotaszegre, Erdély egyik legszínesebb néprajzi tájegységére .

Orza Călin koreográfus-rendező táncjátéka hitelesen tárta elénk Kalotaszeg vidékének virtuóz táncait, pompás viseletét (az előadás jelmezei kifejezetten szépek), gazdag zenei- és tánchagyományát. "Meggyőződésünk, hogy néphagyományaink világszem-életével, valamint az emberi lélek és szellem mindent magába ölelő élményeivel és reflexióival együtt gazdagabbá tehetjük a Kalotaszegről kialakult képet, miközben tűz és víz, férfi és nő örök harcának és szenvedélyes egymásra találásának mítoszát táncoljuk el" - olvasható a táncegyüttes előadásáról szóló szinopszisban.

Kitűzött céljuk sikerült, mindazok, akik ellátogattak a táncelőadásra, behatóbban megismerhették e csodálatos kultúrtájat, és nem utolsó sorban nagyszerű kikapcsolódásban lehetett részük.

Szerelemkert - a Nagyvárad Táncegyüttes előadása

AUGUSZTUS 22., PÉNTEK

Szakszervezetek Művelődési Háza - Kisterem
18.00 óra - Marina Vlady: A megszakított repülés, avagy szerelmem Wiszockij. Bálint Márta színművésznő önálló estje.

Új Központ - Október 25. tér
20. 00 óra - Zorán és zenekara (HU) koncert.

Kossuth-kert - City Rádió színpad (Nagyszínpad)
22.30 óra - Quimby (HU) koncert.

Nyerj a Szatmár.ro-val: Oszd meg a Szatmár.ro hírportál Partiumi Magyar Napokról szóló híreit a Facebook-on és megnyerheted a rendezvénnyel kapcsolatos ajándéktárgyak valamelyikét. A nyereményekről egy kicsit később tájékoztatunk, de addig is érdemes megosztani a cikkeinket, mert minden megosztás nyereményt érhet!

Kiemelt támogatók:

Szatmárnémeti Városi Tanács, Szatmár Megyei Tanács, Etnikumközi Kapcsolatok Hivatala, Nemzeti Együttműködési Alap, Bethlen Gábor Alap, Communitas Alapítvány

Aranyfokozatú támogatók:

Tarr Beton, Kreativ, Autonet-A24, Barta Ati, No Pardon Pub, Mindig Friss

Ezüstfokozatú támogatók:

Rosendahl, Farmacenter, CBA, Arnisol, Nord Star, Hotel Astoria, Pizzerie & Motel Al Capone, Ratioterm, Aquastar, Salvator, Edmeea Trans, Mark Manufaktur, Panatek, Hanna Konyhatechnika, Promocraft, Gerbog.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: