2018-12-31 07:56:17• hírek • közlemény

A Szent Család mintája

Az irgalom, a megértés, a szeretet azok az értékek, amelyek megtartják a családokat – mondta Néma Sándor a szatmárnémeti Szent Család templom búcsúján.

Az év utolsó vasárnapja a Szent Család ünnepe. A szatmárnémeti, Cloșca utcai egyházközösség templomának búcsújára gyűlt össze december 30-án, este hat órakor, amikor Néma Sándor lázári plébános paptestvéreivel közösen mutatta be a legszentebb áldozatot.


„Édesanyánk, az Egyház, a Szent Család képe, az első 'betlehem' köré gyűjt össze a mai napon minket. Imádkozunk a férjekért, a feleségekért, a gyermekekért, vagyis a családokért. Isten újítsa meg bennetek a házasság, bennünk a papság kegyelmét” – kérte a lázári plébános a szentmise elején.


Prédikációjában a Szent Család képének szimbólumát vitte tovább. Mint mondta, sok otthonban még ma is ott függ ez a kép Jézus Szentséges Szívének képével és a Szűzanya Szívének képével közbefogva. A Szent Család értékei tarthatják meg a mai, modern világban a családokat: az egymás iránti irgalom, a szeretet, a megértés, a türelem. Szent József, az Istenbe kapaszkodó oszlop, Szűz Mária, az Istent befogadó anya és Jézus, az atyja dolgaiban tevékenykedő gyermek mindenkorra életpéldát, járható utat mutatnak. Akik erre a modellre építik életüket, akik nem szakadnak el Istentől, hanem éppen befogadják családjukba, biztos, meg nem remegő alapra helyezik jelenüket, jövőjüket.


Ebben a hangulatban, még a karácsonyfa fényei mellett, karácsonyi énekekkel telt az év utolsó vasárnapja a búcsún jelen levő hívek számára. Akik részt vettek a szentmisén, talán közelebb kerülhettek ahhoz, hogy a Szent Család példáján támaszt, korlátot, biztonságot találjanak, bízzanak Istent családjukba fogadva élni.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: