2009-04-02 18:35:37• hírek • Szatmár.ro

A Szatmárnémeti - Nagyvárad útról kérdez

Csütörtök reggel letette a szakminiszterhez a Szatmárnémetit és Nagyváradot összekötő országútra vonatkozó kérdését Cseke Attila.

A Bihar megyei szenátor legutóbbi nagyváradi sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy hetente egy kérdéssel fordul Radu Berceanu szállításért és infrastruktúráért felelős miniszterhez, hogy megtudja, milyen tervei vannak a szaktárcának „az országút névreméltatlan" utak felújítására.

A most benyújtott dokumentumban a szenátor a DN 19 jelzésű országút sürgősen szükséges felújítására vonatkozó intézkedésekről kérdez. Ezek a munkálatok egyre sürgősebbek, „hogy Bihar és Szatmár megye ne váljon az ország többi részétől elszigeteltté, és ezáltal Romániát Európától elszigetelővé" - áll a dokumentumban.

„Programjában a jelenlegi kormány vállalta, hogy 5000 km országutat épít újjá, európai minőségűvé. A 19-es út az ország két nyugati megyéje között biztosít kapcsolatot, két megyeközpontot köt össze: Nagyváradot és Szatmárnémetit. 24-ből 24 órán át, állandó intenzív forgalmat bonyolító közlekedési folyosó, miközben csak idézőjelbe téve lehet „országútnak" nevezni, mert ahhoz már egyáltalán nem hasonlít. És a helyzetet csak súlyosbítja, ha belegondolunk, hogy a nyugati határnál lévő megyékről van szó, és ezáltal is - pozitív vagy negatív - képet nyújtunk az országról" -hangsúlyozza beadványában a szenátor.

A dokumentumban Cseke Attila felhívja a miniszter (és ezáltal az egész kabinet) figyelmét, hogy az infrastruktúra felújítása nem csupán szükséges, de kötelező is, és épp ezért mindenkor elsőbbséget kell élveznie.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: