2020-05-27 14:50:10• hírek • közlemény

A Szatmári Termék logó a minőségi helyi termékek megkülönböztető jele!

Fotók: Süveg Károly
Fotók: Süveg Károly

Miután néhány héttel ezelőtt az Országos Találmányi és Védjegyhivatalnál (OSIM) befejeződött a Szatmári Termék védjegy bejegyzési folyamata, a márkát létrehozó Szatmár Vidékfejlesztéséért Egyesület kedden meg is tartotta az első jelentkezők elbírálását.

A csatlakozásról döntő bizottság – melynek tagjai Pop Stefan közegészségügyi szakember, Kállai Zsombor állategészségügyi és élelmiszerbiztonsági szakember, Fodor István mezőgazdasági szakember, Pásztor Zoltán üzletember, Butka Gergő marketingszakember, Szőcs Péter történész voltak -, egy tucat gyártó jelentkezését vizsgálta felül az előre meghatározott kritériumrendszer alapján.


A jelentkezők között voltak olyan cégek és vállalkozások, amelyek a hivatalos bejegyzés hírére vették fel a kapcsolatot a Szatmári Termék védjegy létrehozásán dolgozókkal, mások már jó ideje a védjegy nagykövetei, a hosszúra nyúló bejegyzési folyamat lezárultával most hivatalosan is a védjegyhez csatlakozhattak.


Így az elbírálóbizottság május 26-i gyűlésén a Boda László, Tivadar és Mészáros méhészetek, a Năstase, Nachbil és Butka pincészetek, a Hutton száraztésztagyártó, a Fantezia Decor cukrászda, a Pro Avis tojástermelő, a Weinberger húsfeldolgozó, valamint Lévai József és Pana Marta kézművesek termékeire hagyta jóvá a Szatmári Termék védjegy használati jogát. 


„Fontos, hogy a Szatmári Termék védjegyhez olyan termelők termékei csatlakozhatnak, akik hivatalos formában tevékenykednek, számlaképesek. Emellett fontos a kitűnő minőség, a szatmári alapanyagok felhasználása. Olyan termékek lehetnek a védjegyhez tartozók, amelyek nemzetközi szinten is megállják a helyüket és megyénk jóhírét viszik a világon bárhová” – mondja Magyar Lóránd, a védjegy létrehozásának a kezdeményezője.


A Szatmári Termék védjegy célja a helyi termelők megerősítése mellett a lokálpatriotizmus erősítése és a helyi termékek ismertségének és elismertségének a növelése. A rövid távú tervek között szerepel egy, a tudatos vásárlást népszerűsítő kampány indítása is, hogy minden szatmári értesüljön róla: a védjegyhez tartozásról tanúskodó logó a minőségi helyi termékek megkülönböztető jele! 

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: