2011-06-03 22:42:28• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Számít a magyarság véleménye

Tegnap az RMDSZ sajtóbeszélgetést szervezett szatmárnémeti székhelyén, melynek témája az Erdélyi konzultáció volt. A kampány célját Erdei D. István, parlamenti képviselő, Csehi Árpád a Szatmár megyei RMDSZ elnöke és Kereskényi Gábor, az RMDSZ szatmárnémeti szervezetének elnöke ismertette.

Hétfőn kezdődik az érettségi

Hétfőn, június 6-án a kompetenciák szóbeli felmérésével veszi kezdetét a 2010/2011-es tanév érettségi vizsgasorozata. A korábbi menetrend helyett azonban, a pünkösdi ünnep miatt, a számítógépes ismeretek felmérése június 13. helyett 10-én kezdődik.

Nagyszabású útjavítás Lázáriban


Az utóbbi napokban közel 37 autónyi tört követ hordtak szét Lázári település utcáin. Roszpapa Csaba alpolgármester lapunknak elmondta, a munkálatok 35 ezer lejbe kerültek az önkormányzatnak. "Szeretném megköszönni a helyi lakosok együttműködő készségét, ugyanis az utakra szánt követ ők terítették szét a házaik előtt.

Végzősök kiállítása a Képzőművészeti Múzeumban

A Szatmár Megyei Múzeum képzőművészeti részlege adott otthont annak a közel 40 kiállított képzőművészeti alkotásnak, amelyet az Aurel Popp Művészeti Líceum végzős diákjai állítottak ki tegnap.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: