2011-05-07 07:26:05• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Konferencia szép magyar versekről

Tegnap városnézéssel indult a "Minden Egész eltörött" címet viselő, A 12 legszebb magyar vers konferencia. Dr. Végh Balázs Béla egyetemi adjunktus volt az alkalmi idegenvezető, aki megismertette a konferencia résztvevőivel Nagykároly irodalmi, illetve történelmi nevezetességeit.

Szatmári Német Kulturális Napok

Tegnap 16 órai kezdettel a Sváb Házban nyitották meg az idei, immár tizedik alkalommal megszervezett Szatmári Német Kulturális Napokat.

Szivattyúznak Túrterebesen

Modern szivattyúállomást vásárolt a közelmúltban Túrterebes község önkormányzata, nyilatkozta lapunknak Sável Gábor polgármesteri tanácsos. A munkagépet gázolaj meghajtású, négyütemű motor üzemelteti, és óránként 540-600 köbméternyi vizet képes átpumpálni.

V. Sorompók Nélkül Fesztivál

Idén ötödik alkalommal rendezi meg a Szatmárnémeti Északi Színház a Sorompók Nélkül Fesztivált, amely az előző éveknél is gazdagabb programmal várja a színjátszás rajongóit.

Második lett a Kölcsey csapata

Tegnap ötödik alkalommal rendezte meg a Szatmár Megyei Környezetvédelmi Ügynökség a Szatmár Megyei Tanfelügyelőséggel közösen, az "Élet a környezetért, élet az emberért" elnevezésű környezetvédelmi versenyt. A verseny egy projekt keretében valósult meg, amelyben Szatmár megye mellett, a magyarországi Szabolcs-Szatmár-Bereg megye líceumai mérték össze a tudásukat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: