2011-04-16 07:26:38• hírek • Szatmár.ro

A Szatmári Magyar Hírlap szombati számából

Aktuális témák, hírek a Szatmári Magyar Hírlapban.

Százak kerestek munkát

Szatmárnémetiben százak vettek részt tegnap reggel a Szatmár Megyei Munkaerő-foglalkoztatási Ügynökség (AJOFM) szervezésében a Szakszervezetek Művelődési Házában megrendezett állásbörzén, melyen közel félezer állást kínáltak fel a munkáltatók. Állásvásárt azonban nem csak megyénkben, hanem Románia 96 helyi és megyei ügynökségén rendeztek tegnap.

Gyilkosság, baleset, vagy öngyilkosság?

Tegnap reggel fél hét után találtak rá egy férfi holttestére az egyik szatmárhegyi bár előtt lévő lefedett kútban.

Új tűzoltóautók EU-s pénzből

Két, európai uniós szabványnak megfelelő tűzoltóautót vettek át tegnap a tűzoltóság vezetői, Radu Giurcă prefektus, Pataki Csaba alprefektus, Csehi Árpád megyei tanácselnök és Illyés Gyula, Szatmárnémeti polgármester részvételével.

Lopják a fémből készült szerkezeteket vidéken is

Egyre több községben okoznak gondot az ócskavasgyűjtők, kihasználva a nehéz körülmények között élők kilátástalan helyzetét. Utóbbiak apró pénzért adják el a viszonteladóknak a nagy nehezen összegyűjtött fémet, és amint azt az alábbiak is bizonyítják, egyesek még a lopástól sem riadnak vissza. Betörtek többek között a túrterebesi szivattyútelepre, sőt, még a templomok udvarain lévő fémszerkezetek sincsenek biztonságban.

Vidám órákkal, előadásokkal és vetélkedőkkel zárult

Interaktív önismereti játékok, pályaválasztási tanácsadás, előadások és vetélkedők jellemezték a Kölcsey Ferenc Főgimnázium rendezvénysorozatának utolsó napját.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: